Foto: PantherMedia/Scanpix
Dejai ir maģisks spēks, tā spēj atbrīvot no stresa, liek aizmirst visas rūpes un ļauties mirklim. Pasaulē ir daudz tautu un kultūru, un katrai no tā ir savas raksturīgās dejas. Tāpēc, dodoties ceļojumā, noteikti ir vērts izmēģināt arī kādus jaunus un interesantus deju soļus. "Delfi ceļojumi" apkopoja vietas, kurās bez dabas un kultūras baudīšanas, noteikti ir vērts ļauties deju solim.

Salsa un merenga Santo Domingo

Foto: AFP/Scanpix

Tango Buenosairesā

Foto: AFP/Scanpix

Tango ir Argentīnas lolojums. Radusies 19.gadsimta beigās, šī deja ir kā saruna apskāvienos un kustībā. Buenosairesa jūs sastapsiet labākos tango orķestrus un dejotājus! Noteikti ir vērts doties uz kādu no tango šoviem, bet tango nodarbību apmeklēšana ir vienkārši obligāta!

Hula Havaju salās


Havaju salu iedzīvotāju hula dejas parasti notiek dziedāšanas (oli) vai tradicionālo instrumentu spēlētas mūzikas (mele) pavadībā. Dejā slēpjas kaut kas nepateikts un nedaudz maģisks, jo atspoguļo oli vai mele stāstu, ko stāsta dejotāji ar kustību palīdzību. Senāk Hula deju izmantoja dažādās dzīves situācijās – gan reliģiskās ceremonijās, gan cilšu savstarpējās sarunās, gan vienkāršos ģimenes svētkos.

Samba Riodežaneiro

Foto: AFP/Scanpix

Samba – populārākā brazīliešu mūzikas un dejas forma, veidojusies iemiesojot Eiropas, Āfrikas un Dienvidamerikas mūzikas un deju iezīmes. Sambas pirmsākumi meklējami 16.gadsimtā, ilgu laiku tā bijusi aizliegta, bet savu popularitātes virsotni tā sasniedza 20.gadsimta 20.gados. Košā un aizrautīgā deja ir viena no galvenajām lietām, kas ik gadu priecē Riodežaneiro karnevāla apmeklētājus.

Flamenko Seviļā

Foto: Publicitātes foto

Flamenko ir strauja un karstasinīga deja, kurai raksturīgi kāju piesitieni un roku plaukšķināšana. Daudzas Spānijas pilsētas uzskata sevi par labāko flamenko dejotāju mājvietu, taču Flamenko īstā dzimtene ir Seviļā. Te darbojas daudzas flamenko skolas, kurās šo karstasinīgo deju ir iespējams apgūt no pašiem pamatiem. Ja vēlaties baudīt flamenko priekšnesumus, varat doties uz "El Arenal".

Līnijdejas Nešvilā

Foto: stock.xchng

Lai dejotu līnijdejas, kovboja zābaki un cepure nav obligāti. Vienīgais, kas nepieciešams – koordinācija un vēlme dejot. Nešvilas pilsētas iedzīvotāji lepojas ar līnijdeju izgudrotāju godu un ir gatavi jums ierādīt šīs vienkāršās un jautrā dejas soļus. Lai iepazītu līnijdejas autentiskā atmosfērā, jādodas uz "Wildhorse Saloon".
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!