Ļoti daudzi ceļotāji bieži izvēlas un mēģina atrast budžeta variantus, lai apceļotu pasauli vai apskatītu dabas brīnumus un cilvēku radītus meistardarbus. Diemžēl ne visās valstīs ir iespējams viesoties, krietni nepatukšojot maciņu. Piedāvājam iepazīties ar valstīm, kuru apceļošanai ir rūpīgi jākrāj vai arī jāveic izmanīga plānošana, lai baudījums dvēselei nebeigtos ar katastrofu bankas kontā.

"Lonely Planet" raksta, ka jaunā pētījumā ir noskaidrots, ka visdārgākā valsts pasaulē, kur dzīvot, ir Šveice. Vērtējumā iekļautas piecas pozīcijas – dzīvošanas izmaksas, īre, pārtikas cenas, izmaksas, ieturot maltīti ārpus mājām, kā arī pirktspēju. Par otru dārgāko valsti atzīta Norvēģija, tai seko Islande, Japāna un Dānija.

Lai arī valstis ir dārgas, tajās noteikti ir daudz, ko apskatīt, tāpēc ceļojumam nepieciešama rūpīga plānošana. Ar to vien, ka no Rīgas lēti lidojumi pieejami gan uz Islandi, gan Norvēģiju un arī uz citām zemēm labu piedāvājumu netrūkst, nepietiek. Ceļojuma izdevumos jāierēķina arī uzturēšanās izmaksas un ēšana. Tiesa, labi saplānojot, iespējams apskatīt un izbaudīt arī Šveices burvību.

Turpinājumā piedāvājam ieskatīties rakstos, kuros vari iepazīties ar stāstiem par piecām dārgākajām valstīm pasaulē un uzzināt, kāpēc būtu vērts arī pavērt savu maciņu , lai uz turieni dotos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!