Foto: Publicitātes foto

Lai baudītu zelta rudeni, 26. oktobrī Siguldā norisināsies "Gaujas pārgājiens", piedāvājot distances 12, 20 vai 30 kilometru garumā. Dalībnieki varēs iepazīt Gaujas nacionālo parku, tostarp Kraukļu aizu, Paradīzes kalnu un kājnieku tiltu pār Gauju.

"Pārgājiens pa Gaujas nacionālā parka teritoriju nebūs vienkārši parasta pastaiga, bet gan ceļojums pa vēsturiskām takām un alām. Viena no tām – lielākā ala Baltijas valstīs – 19 metrus dziļā un 12 metrus platā Gūtmaņala. Dalībnieki apskatīs arī 43 metru augstumā uzcelto trošu ceļu, kas savieno Krimuldu un Siguldu, Cēzara krēslu ar skatu uz Gaujas ielejām un līkločiem, Krimuldas muižu un drupas, Siguldas panorāmas ratu, 15 metru augsto Gaujas ielejas kaļķakmens sienu un Velna alu," informē pārgājiena organizators Baltijas valstīs "TrekTours".

"Gaujas pārgājiena" dalībniekiem tiek piedāvāta iespēja izvēlēties vienu no trīs maršrutiem: 12, 20 vai 30 kilometru garu distanci. "Šis ir Baltijas mēroga pārgājiens, un šobrīd pieteikušies jau ir vairāk nekā divi tūkstoši dalībnieku no visas Baltijas," informē pārstāvji.

"Gaujas pārgājienā" ik pēc 5-6 kilometriem tiks ierīkotas atpūtas un palīdzības pieturvietas, kurās būs iespējams uzpildīt ūdens rezerves, uzņemt spēkus ar kādu našķi un nepieciešamības gadījumā saņemt arī medicīnisko palīdzību. Pārgājiena dalībniekus, kuri kāda iemesla dēļ neturpinās ceļu, organizatori no šiem punktiem nogādās uz finiša vietu. Tāpat arī pārgājiena dalībnieku četrkājainie draugi ir mīļi gaidīti doties pārgājienā. Arī viņiem tiks piešķirtas medaļas, ja tiks veiksmīgi pievarēts izvēlētais maršruts.

Pārgājienu rīko "TrekTours" sadarbībā ar "Gjensidige Latvija". Vairāk informācijas un reģistrācija "Gaujas pārgājienam" meklējama šeit. Ko vēl apskatīt, pošoties uz Siguldu, lūko šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!