Nokļūt no Rīgas ar lidmašīnu uz Vāciju ir visai vienkārši. No lidostas Rīgā viegli sasniedzamas veselas septiņas Vācijas pilsētas - Hamburga, Berlīne, Brēmene, Dortmunde, Diseldorfa, Frankfurte un Minhene. Šovasar dažādās Vācijas malās notiek vērā ņemami festivāli un svētki.

Vācijas Tūrisma Centrāle piedāvā piecas vietas un piecus īpašus šīs vasaras pasākumus, kuru apmeklējumu vērts apspriest jau tuvākajā laikā. Varbūt tieši Vācija būs tavs šīs vasaras labākais ceļojuma galamērķis?

Brēmene pārtop par milzu brīvdabas cirku


Foto: Shutterstock

No 2014. gada 4. līdz 7. jūlijam jau 20. reizi starptautiskais ielu festivāls La Strada pārvērtīs Brēmenes ielas par skatuvi zem klajas debess. Ielu mākslinieki no visas pasaules ar krāšņiem šoviem, uzjautrinošiem klauniem un elpu aizraujošiem priekšnesumiem atdzīvinās vēsturisko vecpilsētu pie Rolanda statujas, rātsnama un Brēmenes muzikantiem. 

Papildus daudzveidīgajai dienas programmai, kas notiek ārā bez maksas visiem interesentiem, arī šogad sestdien un svētdien plkst. 20.30 Güterbahnhof mākslas hallē notiks iecienītais La Strada gala šovs.

Vairāk info - šeit. 

“Travemindes nedēļa” jau 125. reizi pulcē burātājus Lībekas līcī


Foto: Shutterstock
Tūkstošiem burātāju un aptuveni miljons skatītāju katru gadu apmeklē burāšanas sacensības "Travemindes nedēļa" (Travemünder Woche) Šlēsvigā-Holšteinā. Izbaudiet regati un festivālu piekrastē no 2014. gada 18. līdz 27. jūlijam.

Sagaidāms, ka otru lielāko burāšanas pasākumu pasaulē jau atkal apmeklēs pasaules klases starptautiskas komandas. Daļa dalībnieku jau desmitiem gadu piedalās kā ģimenes komandas. Citi tiecas pēc čempionāta punktiem un sacīkšu godalgām. Festivāla teritorijā vienmēr valda ģimenisks noskaņojums un pludmales atmosfēra.

Vairāk info - šeit.

Reinas upe - liesmās


Foto: Shutterstock
Skaistākajās Reinas ielejās ik gadu no maija līdz septembrim notiek uguņošanas šovs "Liesmojošā Reina" (
Rhein im Flammen
). Bengāliskās ugunis piešķir upes promenādēm un krastos esošajām apskates vietām starp Rīdesheimu un Bonnu apburoši skaistu sarkanu nokrāsu. Svētku noskaņu piešķir arī izgaismotā kuģu flote, kas burvīgu uguns tēlu pavadībā peld pa straumi. Romantisks un neaizmirstams piedzīvojums visai ģimenei.

Vairāk info - šeit.

Jubilejas festivāls “Queen Mary 2 Hamburgā jau 10 gadus”


Foto: Shutterstock
Trīsreiz garāks nekā Hamburgas Rātsnams, gandrīz tikpat augsts kā Svētā Miķeļa baznīca, gandrīz nepārspēts izsmalcinātu ērtību ziņā: "Queen Mary 2" ir viens no lielākajiem un iespaidīgākajiem kruīza kuģiem pasaulē! Kā unikāls okeāna laineris tas regulāri šķērso Atlantijas okeānu ar maršruta pieturu Hamburgā.

Šogad jūras karaliene apmeklēs Hamburgu deviņas reizes. Taču 19. jūlijā notiks pavisam īpašs apmeklējums. Tieši pirms 10 gadiem šajā dienā "Queen Mary 2" pirmo reizi iebrauca Hamburgas ostā. Hamburgas pilsēta un Cunard Line vēlas atzīmēt šo notikumu kopā, rīkojot jubilejas festivālu "Queen Mary 2 Hamburgā jau 10 gadus".

Vairāk info - šeit.

Vasaras festivāls "Tollwood" Minhenē


Foto: Shutterstock

Vasara ir laiks, kad doties uz "Tollwood". Pasākums norisisnāsies no 2.-27. jūlijam. Olimpiskā parka teritorijā apmeklētāji pulcējas "Ideju tirgū" (Markt der Ideen) vai teltīs ar dzīvo mūziku. Ieradīsies mākslinieki no visas pasaules - gan uzlecošās, gan starptautiska mēroga zvaigznes. Turklāt varēsiet baudīt arī teātra un citu mākslinieku izrādes un mieloties ar kulinārijas izstrādājumiem - no uzkodām līdz sātīgai maltītei.

Vairāk info - šeit. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!