Foto: AP/Scanpix
Tūrisma nozare turpina izaugsmi gan Eiropā, gan Latvijā. Ceļotāji aizvien mazāk paļaujas uz pēdējā brīža piedāvājumiem, savu ceļojumu rezervējot savlaicīgi. Aktuāla ir villu īre, jauni Eiropas kūrortu ceļojumu galamērķi un tālo zemju kruīzi.

"Lielākā daļa ceļotāju no Latvijas ir izmēģinājuši visus tradicionālos vasaras ceļojumu galamērķus un kūrortus - viņi jau ir pabijuši Turcijas rivjērā, dažādos Spānijas kūrortos, Krētā vai Rodas salā Grieķijā, tāpēc tie sāk interesēties par jaunām vasaras ceļojumu iespējām tepat Eiropā līdzīga budžeta ietvaros," portālu "Delfi informē "Vanilla Travel" vadītāja Inga Kavaca.

"Korfu un Halkidiki kūrorti Grieķijā, Venēcijas rivjēra Adrijas jūras piekrastē pagaidām vēl ir jaunatklājums ceļotājiem no Latvijas," skaidro ceļojumu eksperte. "Papildus jauniem galamērķiem tūristi arvien vairāk interesējas par netradicionālām izklaides un ekskursiju iespējām. Līdz ar to aizvien vairāk pieaug profesionāla ceļojumu konsultanta kompetences un zināšanu nozīme ceļojuma plānošanā. Ceļotājus interesē pilna servisa ceļojumu plānošana, nevis vienkārši biļešu un viesnīcas rezervēšana. "

Šīs vasaras aktuālākie tuvie atpūtas galamērķi ir Maljorka (Spānija), Halkidiki pussala un Korfu sala (Grieķija), Venēcijas rivjēra Adrijas jūras piekrastē. Lai arī atpūta Grieķijas kūrortos šogad ir nedaudz dārgāka nekā pagājušogad, tas joprojām ir viens no ekonomiski izdevīgākajiem ceļojumu galamērķiem.

Modē ir tālo zemju kruīzi. To aktualitāte ar katru gadu pieaug, jo kruīzu kuģi piedāvā augsta līmeņa servisu, daudzveidīgus maršrutus un ļoti izdevīgas cenas attiecībā pret iepriekšminēto. Tā ir iespēja viena ceļojuma laikā gūt maksimāli daudz iespaidu, saglabājot augstu komforta līmeni. Aktuālākie tālo zemju kruīzi ir Karību jūras un Maiami vai Bahamu salu kruīzs, kā arī Japānas kruīzs pavasarī sakuras ziedēšanas laikā.

Tāpat aizvien aktuālāki kļūst vairāku ģimeņu vai draugu kopīgie ceļojumi, kuru laikā tiek īrētas villas, nevis rezervētas viesnīcas. Šo tendenci diktē būtiskā cenu atšķirība un plašais villu piedāvājums. 

Vēl pirms laika villas ar vairākām guļamistabām, privāto baseinu, terasi un visu nepieciešamo aprīkojumu īre bija samērā ekskluzīvs piedāvājums. Palielinoties piedāvājumu skaitam, samazinājušās cenas un pieaudzis pieprasījums. Villu īres galvenā priekšrocība, ceļojot kopā vairākām ģimenēm, pāriem vai draugiem, ir cenas, privātuma un komforta apvienojums. Klienti visbiežāk izvēlas īrēt villas Spānijā, jo īpaši Tenerifē, un Itālijā, tai skaitā Sardīnijā un Sicīlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!