Foto: Publicitātes attēli
Šobrīd nav skaidrs, kāda varētu būt ceļošana pēc Covid-19 pandēmijas – kamēr daudzas aviokompānijas apsver ideju par vidējo sēdekļu izņemšanu, lai saglabātu drošu distanci arī turpmāk, kāda lidmašīnu interjera kompānija nākusi klajā ar savu ierosinājumu ekonomiskās klases pielāgošanai, teikts CNN.

Itāļu kompānija "Aviointeriors" piedāvā divus dizainus, kas, iespējams, varētu piedāvāt drošāku pārvietošanos. Viens no tiem –"Janus" – piedāvā trīs sēdekļu rindu, kurā vidējā sēdvieta ir pretējā virzienā. Kā uzsver CNN, šāds dizains prasītu pilnīgu salonu pārbūvi. Savukārt dizains "Glassafe" (attēlos) derētu vairumam jau esošu lidmašīnu – atliktu vien uzlikt aizsargstiklus. Lai arī risinājumi neatbilst pašreizējām vadlīnijām par divu metru distancēšanos, caurredzamais "vairogs" ierobežotu telpu starp pasažieriem, skaidro CNN.

Tāpat "Aviointeriors" pārstāvji atklājuši, ka aviokompānijas jau izrāda interesi par šiem dizainiem un notiek aktīvs darbs pie projektēšanas, lai varētu iegūt apstiprinājumu, ka sēdvietu uzlabojumi atbilst aviācijas regulām. Ja projekts tiktu apstiprinās, kompānija aprēķinājusi, ka viņiem vajadzētu astoņus līdz 11 mēnešus, lai to realizētu.

Lai arī nav garantijas, ka šādi uzlabojumi tiks veikti, kā uzsver CNN, ir iepriecinoši, ka uzņēmumi nāk klajā ar inovatīvām idejām nākotnei.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!