Trīs latviešu jauniešu ekspedīcija "How many roads" sākās 2014. gada rudenī, kad Dainis Pudelis, Ivars Brencis un Laura Garā devās no Rīgas uz Pita salu, kas atrodas aptuveni 18 tūkstošus kilometru no Latvijas galvaspilsētas. Pēc vairāk nekā pusotra gada mērķis ir sasniegts, un Pita salā uzstādīta izgrebta koka norāde uz Latviju.

Par ekspedīcijas piedzīvojumiem regulāri varējāt lasīt arī portālā "Turismagids". Tās laikā jaunieši ar velosipēdiem, vilcieniem, autobusiem, kuģi un beigās arī ar lidmašīnu šķērsoja Eirāziju, paviesojoties Baltkrievijā, Ukrainā (Krimā, kur tika nozagti divi velosipēdi), Moldovā, Krievijā, Gruzijā, Armēnijā, Irānā, Pakistānā, Indijā, Taizemē, Vjetnamā un citur, līdz beidzot nokļuva Jaunzēlandē.

Pa ceļam viņi, lai iegūtu līdzekļus ceļošanai, strādāja dažādus gadījuma darbus, iepazīstot vietējos iedzīvotājus un gūstot neatkārtojamu pieredzi. Kā pastāstīja Daiņa tēvs Juris Pudelis, tad pēdējais grūtais posms bijis Jaunzēlandē, kur vajadzējis nopelnīt naudu, lai nokļūtu nelielajā Pita salā. Ceļš uz to ir dārgs, jo turp lido tikai privātās lidmašīnas un brauc reti kuģīši. Ivars strādājis Oklendā kādā firmā, palīdzot aizvākt būvgružus, Laura palīdzējusi vīna darītavā un kafejnīcā Vaihiki (Waiheke) salā, bet Dainis izmēģinājis roku ziedojumu vākšanā, kas gan nav padevies, un vēlāk atradis darbu kādā Jaunzēlandes Dienvidu salas fermā. Aprīļa beigās vajadzīgie līdzekļi savākti, un visi trīs atkal satikušies Četema salā un tālāk devušies jau uz Pita salu, kur iedraudzējušies ar vietējo saimnieku, uz kura zemes arī uzstādīta norāde. Koka norāde ierakta kalna galā, no kura paveras skaists skats uz okeānu. Uz plāksnes ir lasāms uzraksts "Latvia 18 000 km. Sign made of Latvian oak and delivered by www.mfa.gov.lv and www.lvm.lv" (Latvija 18000 km. Zīme izgatavota no Latvijas ozola un to piegādājusi Ārlietu ministrija un Latvijas valsts meži – angļu val.) Otrā pusē tas pats uzraksts lasāms latviski.

Juris Pudelis stāsta, ka visi trīs ceļotāji pavadījuši dažas dienas Pita salā un tad atgriezušies Jaunzēlandes Dienvidu salā, kur atrodas arī pašlaik. Ivars, Laura un Dainis apceļojot salu un drīz jau atkal meklēšot darbu, lai nopelnītu naudu mājupceļam.

Par viņu iepriekšējiem piedzīvojumiem lasiet šeit.

Vairāk par jauniešu gaitām un pašreizējo atrašanās vietu var uzzināt viņu Facebook profilā šeit.

Pita sala ir viena no lielākajām salām Četema arhipelāgā, Klusajā okeānā ap 680 kilometrus uz dienvidaustrumiem no Jaunzēlandes. Arhipelāgā sastāv no aptuveni 10 salām. Tā nosaukums morioru valodā ir Rekohu, kas nozīmē "miglainā saule". Salās atrodas Jaunzēlandes tālākais austrumu punkts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!