Foto: Ekrānuzņēmums

Vai pareizāk sakot istabā, kas iekārtota tieši tāpat, kā slavenā nīderlandiešu gleznotāja slavens mākslasdarbs. Šādu istabu par nieka deviņiem eiro par nakti var noīrēt naktsmītņu meklēšanas portālā Airbnb.

Istaba iekārtota postimpresionisma stilā, košās krāsās un gluži tāda, kā varētu izskatīties 19. gadsimtā Francijas dienvidos. Tajā ir viena gulta un istaba piemērota divu cilvēku izmitināšanai, teikts sludinājumā.

Vienīgi šī istaba nav iekārtota vis Dzeltenajā mājā Arlas pilsētā, Francijā, kur reiz dzīvoja pats mākslinieks, bet gan Čikāgā, ASV, kur svētdien, 14. februārī, tiks atklāta izstāde, kas veltīta mākslinieku mājām un to meklējumiem, raksta CNN.

Kā daļu no izstādes reklāmas kampaņas Čikāgas Mākslas institūts radījis arī slavenās gleznas telpisku attēlojumu jeb, vienkārši sakot, mākslinieki iekārtojuši istabu kā gleznā, kur jebkurš var iznomāt portālā Airbnb par deviņiem eiro.

"Ceram, ka tas ir veids, kā radīt svaigu skatu un perspektīvu slavenām gleznām, kas jau ilgu laiku ir pastāvīgo ekspozīciju ikonas," stāsta Mākslas institūta pārstāve Amanda Hiksa.

"Van Goga Guļamistaba" darbosies no 14. februāra līdz 10. maijam. Tā atrodas Mākslas institūtā un attēlo trīs mākslinieka gleznas, kurās redzams istabas interjers un kas tapušas no 1888. līdz 1889. gadam Arlā.

Jau tagad izrādīta ļoti liela interese par nakšņošanas iespējām šajā istabā, CNN stāsta muzeja pārstāvji. Jāpiebilst, ka nakšņošanas cenā iekļauta arī izstādes apskate. Tajā apskatāma arī šo istabu iedvesmojušās gleznas reprodukcija.

Vinsents Villems van Gogs bija nīderlandiešu mākslinieks, kas radījis vairāk nekā 2000 darbu, to skaitā 900 gleznu un 1100 zīmējumu un skiču. Viņš tiek uzskatīts par postimpresionisma vienu no spilgtākajiem pārstāvjiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!