Ķemeru nacionālajā parkā Ceļotāju diena jau kļuvusi par tradīciju. Šogad, 9. maijā, līdzās jau pārbaudītām vērtībām – mazliet mežonīgiem dabas pārgājieniem speciālistu vadībā, laivu un velobraucieniem, atvērto durvju dienām dabas takās, melnās keramikas darbnīcai un iespējai vizināties ar zirgiem, šogad klāt nākusi virkne jaunumu.

Piemēram, restorānā "Neptūns" būs iespēja noskaidrot ko vairāk par dabas sniegtajiem "pakalpojumiem" – kas tie tādi vispār ir, ko dod un vai tos var izmērīt. "Meža mājā" notiks koncerts bērniem kopā ar Robertu Gobziņu, kas aicinās doties ceļojumā ne tikai pa Ķemeru nacionālo parku, bet visu pasauli. Pirmo reizi Ceļotāju dienā varēs ko vairāk uzzināt arī par īstu, visām prasībām atbilstošu pirtī iešanu. Un, iespējams, pats galvenais – tiek atjaunota tradīcija rīkot noslēguma pasākumu, kurā visi ceļotāji tiek aicināti dienas beigās sapulcēties kopā un apmainīties iespaidiem. Pasākums paredzēts atpūtas centrā "Valguma Pasaule". Tieši kas tie būs, pagaidām lai paliek noslēpums.

Foto: DELFI Aculiecinieks

Īpašais piedāvājums no Ķemeru nacionālā parka fonda tiem, kuri vēlas ceļot dabai draudzīgi – bezmaksas autobuss, kas dienas laikā kursēs no Ķemeriem uz dažādām pasākuma norišu vietām. Autobusa kursēšanas laiki ir saskaņoti ar vilcienu pienākšanas laikiem Ķemeru dzelzceļa stacijā. Vilcienu sarakstus meklējiet www.pv.lv.

Vairāk informācojas par Ceļotāju dienu.

Foto: Publicitātes foto


Ņemiet vērā, kā arī šogad tiks saglabāta tradīcija rīkoties dabai draudzīgi, tādēļ īpaši drukāti materiāli pasākumam netiks gatavoti! Visa nepieciešamā informācija līdziņemšanai jāsagatavo iepriekš pašu spēkiem. Pasākumu norises vietās būs piestiprinātas afišas ar programmu.

retail worpdress themes

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!