Foto: DELFI

Ceļvežu izdevējs "Lonely Planet", kā jau ierasts, gada beigās nosaucis nākamā gada labākos galamērķus. Par tiem vairāk lasiet šeit. Arī Rīga un Latvija atkal iekļuvusi ceļveža 138 lapaspuses biezajā, drukātajā izdevumā – šoreiz kā īso brīvdienu galamērķis 2017. gadam.


Ieteikts uz Rīgu doties ziemas brīvdienās, apskatīt viduslaiku vecpilsētu. Tāpat prognozēts, ka pastāv lielas iespējas Rīgā izbaudīt arī sniegu. Vakaros ieteikts izvēlēties kādu no daudzajiem Rīgas bāriem un restorāniem, nobaudīt latviešu alu un apmeklēt tirgu. Rīga salīdzināta ar Tallinu un Prāgu, bet kā Rīgas priekšrocība minēta netālu esošā bobsleja trase Siguldā, kur nobrauciens ieteikts kā īpaši jauks ziemas piedzīvojums. Tieši bobslejistu foto ilustrē arī publikāciju.

Jau ziņots, ka pērn "Lonely Planet" ieteica Latviju kā valsti, kas noteikti ir jāapmeklē. Kā galvenie iemesli, kāpēc doties uz Latviju, bija minēta skaistā Rīgas vecpilsēta, jūgendstila arhitektūra, brīnišķīgās smilšu pludmales un padomju mantojuma objekti. Ieteikts apmeklēt arī Latvijas pilis, purvus un mazpilsētas. Kā īpaši interesanti objekti izcelti slavenā mākslinieka Marka Rotko centrs Daugavpilī un Karostas cietums Liepājā.

Foto: F64

Iepriekš "Lonely Planet" slavējis arī latviešu pirts tradīcijas un ieteica apmeklēt Siguldu, kā arī pērn iekļāva Rīgu labāko Eiropas galamērķu sarakstā. Informācija par Latviju iekļauta arī šīs izdevniecības izdotajā ceļvedī pa Baltijas valstīm.

"Lonely Planet" ir viens no vadošajiem ceļvežu izdevējiem. Visā pasaulē izdoti vairāk nekā 100 miljoni šī zīmola ceļvežu.

Šogad tūrisma nozarē Latvijā bijis vienmērīgs tūristu skaita pieaugums no valstij prioritārajiem tirgiem - Vācijas, Krievijas, Igaunijas un Lietuvas. Vairāk lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!