Nesen atklāts maršruts akcija "Iepazīsti kaimiņus Zemgalē!". Tajā ietverti objekti Bauskas, Iecavas, Vecumnieku, Rundāles novadā Latvijas pusē un Pasvales, Pakrojas un Biržu novadā Lietuvā. Objektu apmeklējot, saņemsiet zīmodziņu, bet rudenī pēc akcijas beigām tiks izlozētas balvas, tai skaitā septiņi velosipēdi. Apceļošanas buklets atrodams jebkura akcijā iesaistītā novada Tūrisma informācijas centrā (TIC) un apskates objektos.

Bauskas TIC ir izveidojis maršrutu "Auto – moto tehnikas dārgumi un iespējas Bauskas pusē", jo šeit atrodas veseli pieci muzeji, kur var apskatīt dažādu seno tehniku, arī jau ļoti reti sastopamus eksemplārus, un trīs auto, moto un kvadraciklu trases, kur var izbraukt ikviens un kur regulāri notiek Latvijas, Eiropas un pasaules līmeņa sacensības. Varbūt kāds no šiem objektiem jums ir pa ceļam?

Mērķtiecīgi tiekot veidots arī piedāvājums laivotājiem un velotūristiem, stāsta Valentīna Metniece, Bauskas TIC tūrisma organizatore. Rundāles atpūtas centrs iznomā gan laivas, gan velosipēdus, kā arī organizē braucienus grupās un grupiņās pa Lielupi, Mūsu vai mazākām upītēm ar pikniku, pirti, vakariņām un naktsmītni. Arī uzņēmēji Kurmenē un Skaistkalnē arvien paplašina iespējas gan nomāt laivas, gan doties organizētos vienas vai vairākdienu braucienos kanoe vai kampo laivās pa Mēmeli.

Jaunums ir arī kādreizējās Mūsas trases atdzimšana ar nosaukumu MŪSA Raceland un jaunām, daudz plašākām iespējām, kā rallija skolu, bērnu pilsētiņu, folkreisu, braucieniem sacīkšu auto un kartingu trasē vai džipos pa bezceļu apvidu. Katrs tur var atrast sev piemērotāko izklaidi un izmēģināt spēkus.

Kas gan būtu vasara bez pasākumiem un ballītēm? Jūlijā Iecava svinēs savu 525.dzimšanas dienu, bet augustā Bauska rīkos festivālu "Bauska TasTe" ar plašu vairākdienu programmu, jaunu elpu un iespēju iesaistīties ikvienam, kur arī paredzētas dažādas aktīvas izklaides. Vairāk informācijas: www.visitbauska.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!