Kā zināms, Latvijā saistībā ar "Covid-19" izplatību ikvienam atbraucējam ir jāievēro pašizolācija, savukārt Ķīnā ieviestas daudz stingrākas prasības. To izbaudījusi arī latviete Anastasija (kas lūdza savu uzvārdu neatklāt), ierodoties Pekinā un līdz ar pārējiem – gan vietējiem, gan iebraucējiem – bez ierunām dodoties 14 dienu karantīnā kādā no piedāvātajām viesnīcām. Lūk, viņas stāsts.

Anastasijai interese par Ķīnu parādījās jau sen, vēl vidusskolas laikā, tāpēc visai likumsakarīga bija viņas izvēle savu dzīvi saistīt ar šo jomu un studijām Latvijas Universitātē (LU) izvēlēties Āzijas studijas, sinoloģiju. "Mācību laikā, pateicoties LU un Konfūcija institūtam, kopā ar kursabiedriem biju aizbraukusi uz Ķīnu ceļojumā. Tad sapratu, ka traki esmu iemīlējusies šīs valsts kultūrā, vēsturē. Pēc LU beigšanas, 2016. gadā, biju dabūjusi Ķīnas valdības stipendiju maģistra studijām Pekinas Starptautisko studiju universitātē. Tā nu sanāca, ka pabeidzu mācības te un paliku strādāt," teic Anastasija.

Kad decembrī sākās "Covid-19" uzliesmojums, Anastasija strādāja Ķīnā. Kā atceras meitene, tolaik neviens tam nepievērsa lielu uzmanību, taču, kā zināms, vēlāk viss strauji mainījās. "Janvārī bija jādodas ceļojumā uz Šanhaju, un kāds ķīniešu draugs ieteica, lai mēs atceļam savu ceļojumu, jo situācija ar vīrusu sāk kļūt nopietna," stāsta Anastasija. "Valdība reaģēja ātri. Uhaņa bija ciet. Visiem lika staigāt maskās. Nelaida pat metro iekšā, ja cilvēkam nebija maskas. Ķīnā, ja kāds veikalā ieraudzītu, ka maskas ir pārcenotas, un pasūdzētos valdībai, veikalam būtu nepatikšanas. Sākās ķīniešu Jaunais gads, viss tika vērts ciet, darbs arī apstājās. Sēdējām mājās, neejot ārā, ilgi. Izdomāju, ka 30. janvārī lidošu uz Latviju, jo sen nebiju redzējusi vecākus, biju sailgojusies."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!