Ieskandinot tradicionālos Bānīša svētkus, tiek turpināta 2021. gada Bānīša svētkos aizsāktā tradīcija – pop-up restorāni Kalnienas stacijā. Pirmais pop-up restorāns ikvienu gaidīs jau 10. jūlijā, bet nākameiz uz Kalnienas staciju viesi aicināti augustā un Bānīša svētkos 3. septembrī.

Pop-up restorānā 10. jūlijā no pulksten 13.40 līdz 16.10 Kalnienas stacijā būs iespēja piedzīvot vietējo garšu un kultūras ceļojumu, norāda Latvijas Lauku tūrisma asociācija "Lauku ceļotājs". Pasākuma apmeklētāji varēs baudīt Gulbenes novada zināmāko kafejnīcu "Kantes krogs" un "Rodi" restorāna cienīgus trīs kārtu ēdienus.

Savu produkciju klātesošajiem prezentēs un dos nobaudīt "Tālavas Ķēniņa alus". Alus darītāji īpašu uzsvaru liek uz latviskajām alus darīšanas tradīcijām, kas gadu simteņos izkoptas tikai mūsu tautai raksturīgās niansēs.

Pasākumā dienā būs iespēja arī baudīt kultūras pasākumus. Par muzikālo baudījumu rūpēsies Aleksis Pusts. Restorānā Aleksis priecēs ar džeza, latviešu populārās mūzikas skaņdarbiem un brīvās improvizācijas momentiem. Apmeklētājiem būs iespēja apskatīt arī keramikas meistares Laimdotas Kliesmetes keramikas trauku izstādi. Īpašas māla trauku burvības radīšanai viņa izmanto pat līdz 12 kopā sajauktu dažādu krāsu mālu šķirnes.

Viesiem tiek piedāvāta iespēja no Gulbenes dzelzceļa stacijas uz Kalnienas staciju un atpakaļ doties ar Gulbenes – Alūksnes bānīti, kas ir vienīgais Baltijas valstīs regulāri kursējošais šaursliežu vilciens, kas nodrošina pasažieru pārvadājumus 33 kilometru posmā.

Biļetes iepriekšpārdošanā pieejamas elektroniski www.bilesuserviss.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!