Fotogrāfs Milāns Rakmolnārs devies uz tipiskām un slavenām tūristu vietām Itālijas galvaspilsētā Romā, lai iemūžinātu tās neierastā veidā, proti, viņš izmantojis infrasarkanā foto metodi, bet nevis kā ierasts, radot melnbaltas bildes, bet pasteļtoņus – rozā un violetu.

Viņa fotogrāfijās redzams gan Kolizejs, gan Trevī strūklaka un Spāņu kāpnes, kā arī citas atpazīstamas vietas.

Lai radītu tās citādas, nekā ierasts, Milāns eksperimentējis ar infrasarkanās fotogrāfijas (filtra) metodi, raksta "Vida Press". Šādi viņa darbos ienākušas rozā pasteļtoņu gaismas, kas ierasti, apstrādājot attēlus, tiek uzskatīti par blakusproduktu un "atmesti", atstājot tikai baltos un melnos laukumus – tumšie laukumi ir aukstās krāsas, bet gaišie siltās.

Milāns stāsta, ka vēlējies ierastos skatus konfrontēt ar savdabīgām krāsām. Viņa darbi uzņemti ar Nikon DSLR kameru tā, lai tiktu izmantots pilns gaismu spektrs. Koki un krūmi iekrāsojušies rozā, jo tie neatstarojot infrasarkanos starus, kamēr pārējā ainava varot būt arī ierastās krāsās. Kopumā fotogrāfijas rada iespaidu, ka pilsētu būtu pārņēmis pavasarīgs ziedēšanas trakums, lai arī attēli uzņemti vasarā.

Ko apskatīt Romā, lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!