Foto: F64

Meklējama Baltijas jūras krastā starp Lietuvu un Igauniju, Latvija ir iespaidīgs jūgendstila arhitektūras un pirmatnējas dabas sajaukums – šādus vārdus ceturtdien, 29. augustā, Latvijai veltījusi raidsabiedrība CNN, izceļot 11 skaistākās Latvijas vietas, ko vērts apskatīt. Kuras tās ir?

Pirmkārt, vērts apskatīt Rīgu un tās, kā rakstīts CNN, ievērības cienīgo vecpilsētu ar debesskrāpju lieluma baznīcas torņiem un krāsainām māju rindām. Ieteikts apskatīt Rīgas Sv. Pētera baznīcu, Brīvības pieminekli un citas vietas.

Tāpat CNN iesaka doties uz Jūrmalu, kurā var baudīt kūrortpilsētas šarmu, kā arī pie reizes apmeklēt tuvējo Ķemeru nacionālo parku, kas, kā teikts CNN, ir viegli sajaucams ar "Gredzena pavēlniekā" aprakstītajiem Miroņu purvājiem.

Protams, sarakstā ir arī Sigulda, kas piedāvā skaistu skatu uz Gaujas līkločiem, nomaļas meža takas, noslēpumainas alas un senas pilis. "Sigulda ir brīnišķīgi maģisks galamērķis" – teikts CNN.

Tikai daži Latvijas galamērķi var sacensties skaistumā ar Kuldīgu, uzsvērts medijā. Un tāpēc arī šī ir vieta, kas ieteikta apskatei.

Sarakstā izcelta arī Liepāja un Karosta, kas atzīmēta kā unikāla vieta, kā arī Cēsis, kam ir daudz vairāk ko piedāvāt, nekā sākotnēji šķiet. Savukārt Ventspili iesaka apskatīt tiem, kam patīk garas pastaigas gar jūru.

Neizpaliek arī Daugavpils apmeklējums ar Daugavpils cietokšņa un Baznīcu kalna apskati. CNN izceļ arī Kolkas ragu un tā dramatisko piejūras ainavu, kā arī Rundāles pili, ko raidsabiedrība pat slavina kā vienu no skaistākajām vietām visā pasaulē. Visbeidzot – šajā sarakstā vietu atrod arī Aglonas bazilika.

Visu CNN rakstu vari apskatīt šeit, savukārt turpinājumā "Tūrisma Gids" piedāvā plašāk iepazīties ar šo vietu piedāvājumu un stāstiem!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!