Foto: Shutterstock

Atbilstoši aktuālajai informācijai saistībā ar koronavīrusa izraisītās slimības "Covid-19" izplatību pasaulē, atjaunoti ceļojuma brīdinājumi vairākām valstīm: Spānija, Francija, Vācija, Apvienotā Karaliste, Itālija, Gruzija, Izraēla un Turcija. Ārlietu ministrija (ĀM) iesaka visiem ceļotājiem būt piesardzīgiem un rūpīgi izvērtēt konkrētā ceļojuma nepieciešamību.

Ceļotājiem pašiem ir jāpieņem atbildīgs lēmums, vai apmeklēt konkrētas valstis. Ārlietu ministrija aicina iepazīties ar valstu sarakstu ministrijas mājaslapā, kas tiek atjaunots saskaņā ar aktuālo informāciju.

ĀM lūdz rūpīgi iepazīties ar Slimību profilakses un kontroles centra mājaslapā ievietoto informāciju par koronavīrusu un ieteikumiem profilakses pasākumiem. Ja ir nepieciešama konsulārā palīdzība, iespējams zvanīt uz Konsulārā departamenta tālruni ārkārtas situācijām +371 26 33 77 11, vai rakstīt e-pastu uz palidziba@mfa.gov.lv.

Dodoties uz ārzemēm, Ārlietu ministrijas Konsulārais departaments iesaka reģistrēties Konsulārajā reģistrā, viedtālrunī lejuplādēt Ārlietu ministrijas lietotni "Ceļo droši", kā arī sekot Ārlietu ministrijas Konsulārā departamenta "Facebook" kontam šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!