Dedzināti un apķēpāti informatīvie stendi, salauzta norobežojošā barjera pie skatu torņa, saplēsta un krūmos aizmesta atkritumu tvertne – šādi postījumi konstatēti dabas liegumā "Liela Kangari".

Teritorijā pie stāvlaukuma un skatu torņa fiksēti vairāki postījumi, pēc kuru konstatēšanas izsaukta pašvaldības un arī Valsts policija. Kā "Tūrisma Gidam" pastāstīja Ropažu novada sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Inga Koleča, postījumi konstatēti 12. maijā, taču tiek pieļauts, ka vandaļi uzdarbojušies agrāk – iespējams, pagājušās nedēļas izskaņā.

Ropažu novada pašvaldība aicina atsaukties aculieciniekus vai ikvienu, kam ir kāda informācija par veiktajām postījumiem, zvanot uz Ropažu novada pašvaldības policiju pa tālruni 67918219 vai Valsts policijai – 110.

33 metrus augstais skatu tornis un nepilnu divu kilometru garā pastaigu taka apmeklētājiem tika atvērta 2018. gada izskaņā. Koleča pastāstīja, ka tornis, ņemot vērā valstī noteikto situāciju un Covid-19 izplatību, bija slēgts pirms tam un arī turpmāk būs slēgts, lai nodrošinātu piesardzības pasākumu ievērošanu. Savukārt pastaigu takā nav konstatēti bojājumi un tā, ievērojot noteiktos nosacījumus, ir pieejama apmeklētājiem.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!