Foto: Publicitātes attēli

Sestdien, 8. septembrī, pulksten 10.30 Lubānā pie tūrisma centra aicināti pulcēties tie, kuriem patīk ielūkoties dabā. Pētīt, izzināt un iepazīties ar dažāda veida sēnēm – gan zināmākām, gan pavisam mazpazīstamām, kā arī gļotsēnēm. Zināšanās dalīsies dabas fotogrāfe, sēņu pazinēja Julita Kluša.

Tikšanās punkts: Pie Lubāna novada tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centra, Oskara Kalpaka ielā 4, Lubānā. Tikšanās laiks: pulksten 10.30.

Pēc pulcēšanās visi interesanti ar automašīnām dosies uz pārgājiena sākuma punktu, lai aptuveni trīs stundu gājienā izzinātu sēņu pasauli, Seldžu ozolu audzi un dabas liegumu "Lubāna mitrājs".

Pārgājienā laikā tiks veidots saraksts ar piefiksētajām un atrastajām sēņu sugām, kas tieši raksturīgas pārgājiena teritorijai jeb Seldžu ozolu audzei, kas būs vērtīgs ieguldījums teritorijas izziņā.

Doties pārgājienā aicināts ikviens zinātkārais, kas vēlas pavadīt daļu dienas, iegūstot jaunas zināšanas un iepazīstot Seldžu ozolu audzi. Īpaši aicinātas ģimenes ar bērniem, jo pārgājiena maršruts nebūs sarežģīts, līdz ar to pārgājiens būs draudzīgs bērniem, lai dotu viņiem iespēju izzināt un atklāt.

Līdzi vēlams ņemt pusdienu maizītes vai kādu citu našķi, jo pārgājiena laikā paredzēta piknika pauze.

Seldžu ozolu audze atrodas dabas liegumā "Lubāna mitrājs" – teritorijā ir atrodamas dabas vērtības – izcila ozolu mežaudze, kā arī jauki ozolu, gobu, ošu meži upju krastos, kas Latvijā ir reti sastopami biotopi. Seldžu ozolu audze atbilst gandrīz 24 futbola laukumu kopplatībai, kopā – 17 hektāri. Pārgājiena laikā tiks iepazīta daļa no šīs teritorijas.

Dalība pasākumā ir bez maksas. Pieteikšanās un papildus informācija par tālruni 29234956 vai, rakstot uz e-pastu: lubanamitrajs@gmail.com.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!