Foto: Raivo Serelainens
Jau otro reizi tiek organizēta pārgājienu sērija "Ejam!" ar mērķi izzināt un izbaudīt Latvijas dabu, iepazīstot tādus dabiskos un kultūrvēsturiskos objektus, kuri daudziem nav zināmi. Pirmais sērijas pārgājiens norisināsies jau 8. jūnijā Ērgļos, kurā aicināti ir pieteikties visi, neatkarīgi no fiziskās sagatavotības.

"Ejam!" pārgājienos tiek likts uzsvars uz nesteidzīgu un kopīgu dabas baudīšanu, vienlaicīgi izkustoties un izzinot visu skaisto, ko Latvijas daba un kultūrvēsturiskais mantojums spēj piedāvāt, pastāstīja pārstāvis Matīss Kļaviņš.

Pārgājienā paredzētas trīs dažāda garuma distances: līdz 10 kilometriem, 15–17 kilometri un aptuveni 25 kilometri, tādējādi nodrošinot iespēju tajā piedalīties ikvienam, neatkarīgi no vecuma vai fiziskajām dotībām.
Foto: Raivo Serelainens

Atkarībā no izvēlētā maršruta garuma, būs iespējams iepazīties ar tādiem dabas un kultūrvēsturiskajiem objektiem, kā, piemēram, Braku krāteri, Blaumaņa kapiem, Ērgļu viduslaiku pilsdrupām, Akmeņupīti, Briežu ozolu, Igauņu elku liepas, kā arī Velna klēpi, ko visu, protams, papildinās elpu aizraujošas Ērgļu apvidus dabas ainavas.

Tāpat kā pagājušo reizi, kad pārgājiens norisinājās Cēsīs, Carnikavā un Kandavā, īpaši pārgājienam veidotās takas būs iespējams iziet visas dienas garumā – pašu izvēlētā laikā un ātrumā. Plašāka informācija pieejama šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!