Foto: Publicitātes foto

Dabas, tūrisma, sporta un vienkārši svaiga gaisa cienītājus 29. maijā Daugavpils novada Slutišku un Diļeviču ciemos aicina uz Tūrisma triatlonu – sacensības aktīviem cilvēkiem, kuri varēs pārbaudīt savus spēkus laivošanā, riteņbraukšanā un skriešanā, iepazīt novada tūrisma objektus, bet galvenais – smelties iedvesmu Daugavas skanošajos un saulē mirdzošajos ūdeņos, pļavu smaržojošos ziedos, meža plaukstošos zaļumos, pastāstīja Rolands Gradkovskis, pasākuma organizatoru Daugavpils novada pašvaldības aģentūras "TAKA" direktors.

Foto: Publicitātes foto

Tūrisma triatlona maršruts sāksies Slutišku ciemā, kur dalībnieki dosies ceļā kanoe laivās pa Daugavu. Desmit kilometrus lejpus Slutiškiem atrodas kempings "Ozianna", kurā dalībniekus sagaidīs viņu velosipēdi, un ceļš gar Daugavu, pa mežiem un laukiem vedīs atpakaļ uz Slutišku sādžu. Pēdējais pusotru kilometru garais triatlona posms būs skrējiens.

Foto: Publicitātes foto

Pasākuma organizētāji nodrošināšot dalībniekiem laivas un glābšanas vestes, balvas, dzeramo ūdeni un uzkodas finišā, kā arī feldšera, glābēju un tiesnešu pakalpojumus, tādēļ ir noteikta dalības maksa:

  • līdz 25. maijam 5 eiro no cilvēka;
  • līdz 28. maijam 7 eiro no cilvēka;
  • sacensību dienā 10 eiro no cilvēka sacensību dienā.

Pieteikšanās, rakstot uz e-pastu: taka@dnd.lv vai "TAKA" birojā Rīgas ielā 2, Daugavpilī.

Foto: Publicitātes foto

Dalībniekiem jāņem līdzi savs velosipēds, kā arī jāpiesaka vismaz divi dalībnieki, jo piedāvātās laivas ir divvietīgas un trīsvietīgas. Laivu skaits ir ierobežots, tādēļ ieteicams pieteikties laicīgi.

Pasākums būšot interesants gan ģimenēm, gan jauniešiem, gan aktīviem senioriem – ikvienam, kam patīk ceļot, iesaistīties dažādās aktivitātēs un atklāt arvien jaunas un interesantas vietas, stāsta Gradkovskis. Tūrisma triatlonā varot piedalīties jebkurš – ir nepieciešams vien velosipēds, vēlēšanās piedalīties un galvenais – labs garastāvoklis. "Ja ļoti vēlaties piedalīties pasākumā, bet nav sava velosipēda, sazinieties ar mums – palīdzēsim atrast iespēju to iznomāt," saka organizators.

Precīzāka informācija par vietu un laiku: www.daugavpilsnovads.lv, www.visku-estrade-stadions.lv, www.visitdaugavpils.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!