18. septembrī Daugavpilī norisināsies pilsētas orientēšanās spēle ''Hi!Story:America''. Spēles laikā būs iespējams uzzināt vairāk par izciliem cilvēkiem, kuri dzimuši Daugavpilī un Latvijā, par pasaulslaveniem latviešiem ASV un kopīgām Latvijas-Amerikas vēstures lapām.

Atšķirībā no klasiskajiem sporta veidiem, pilsētas orientēšanās var būt aizraujoša un interesanta jebkurai kompānijai – dalībnieki paši izvēlas uzdevumu skaitu, paši plāno maršrutu un pats galvenais – spēles laikā uzzina daudz interesantu faktu par mūsu vēsturi un cilvēkiem.

Orientēšanās spēlei nepieciešams reģistrēt savu komandu trīs cilvēku sastāvā, un piedalīties var ikviens – ģimenes, seniori, bērni, jaunieši. Ņem vērā – personas, kas jaunākas par 18 gadiem, spēlē var piedalīties kopā ar vismaz vienu pieaugušo vai aizbildni.

18. septembrī no pulkstn 20:30 līdz 21:30 norisināsies komandu reģistrācija un uzdevumu izsniegšana. Pulksten 21:30 būs spēles starts, bet pulksten 22:30 – finišs. Savukārt pulksten 22:40 notiks komandu apbalvošana. Visas pasākuma daļas notiks ārpus telpām, ievērojot epidemioloģiskās drošības pasākumus un distancēšanos.

Savu maršrutu pa pilsētu komanda var plānot pati un arī pārvietoties atļauts ar jebkura veida transporta līdzekli – kā ar kājām, tā arī auto. Līdzi jāņem pilnībā uzlādēts mobilais tālrunis ar internetu un, ja iespējams, ''PowerBank''. Tāpat neaizmirsti par atstarotājiem, un, lai arī spēle norisināsies tikai pilsētas centra teritorijā, katram gadījumam paņem arī kādu lukturīti.

Dalība pasākumā ir bez maksas. Būs iespēja arī izvēlēties spēles valodu – latviešu, krievu vai angļu.

Dalībai pasākumā nepieciešama iepriekšēja reģistrēšanās, kas būs atvērta līdz 15. septembrim. Savu komandu vari reģistrēt, klikšķinot šeit.

Visa informācija par pasākuma norisi un spēles sākuma vietu tiks nosūtīta uz kontaktpersonas e-pastu dienu pirms pasākuma – 17. septembrī.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību ceļot un apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!