Daugavpils pilsētas svētku laikā 9. jūnijā ikviens varēs piedalīties audio ekskursijās, braucot retro tramvajā.

Tramvajs, uz kura būs izvietotas atšķirības zīmes – uzraksts "Retro tramvajs", kursēs maršrutā no Ķīmiķu mikrorajona līdz Daugavpils cietoksnim, apstājoties visās maršruta pieturās. Brauciena laikā būs iespēja noklausīties īpaši šim maršrutam sagatavotu audio ekskursiju par Daugavpili. Izmantojot viedtālruņus un noskenējot tramvajā izvietotos QR kodus, varēs noklausīties stāstījumu un uzzināt interesantus faktus par Daugavpils vēsturi, kultūru un tūrisma objektiem latviešu, krievu un angļu valodā. Lai informāciju būtu ērtāk klausīties, šim nolūkam pasažieri tiek aicināti tālrunim izmantot austiņas. Gan brauciens tramvajā, gan audio ekskursijas būs bez maksas.

Ekskursijas retro tramvajā nodrošina Daugavpils pilsētas pašvaldības tūrisma attīstības un informācijas aģentūra sadarbībā ar A/S "Daugavpils satiksme".

Tramvaja kursēšanas laiki pieejami šeit.

"Daugavpils skan!" Ar šādu devīzi Daugavpilī, šogad, tiek svinēti pilsētas svētki, kuri norisinās no 4. līdz 10. jūnijam. Šajā nedēļā skan visa pilsēta, sākot ar mikrorajoniem, bet kulminācija svētku pasākumiem paredzēta pilsētas centrā 8.-10. jūnijā.

Pilsētas svētku laikā notiks tradicionālais svētku gājiens, visdažādākie koncerti, atrakcijas, svētku tirdziņš, sporta aktivitātes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!