Foto: Saulius Žiūra
Lai arī šis svētku laiks bija nedaudz citādāks nekā ierasts, Baltijas galvaspilsētas tik un tā priecēja ar tradicionālajiem Ziemassvētku simboliem, piedāvājot vietējiem savu variāciju par Ziemassvētku sapni. Sākot ar decembri, portāls "Delfi" aicināja izteikt savu viedokli par šī gada Ziemassvētku kociņiem, izvēloties tīkamāko no trim. "Delfi" lasītāji par šī gada krāšņāko svētku rotu Baltijas valstīs izvēlējušies moderno risinājumu Lietuvas galvaspilsētā Viļņā.

"Delfi" lasītāji kā viskrāšņāko svētku rotu gan portāla balsojumā, gan soctīklos Baltijas valstīs novērtējuši moderno eglīti Viļņā. Izrotātā eglīte, kā ierasts, meklējama pie Viļņas katedrāles. 24 metrus augstā kompozīcija ir visai interesanta, jo tās centrā ir īsta egle, bet to ieskauj gandrīz četrus kilometrus garas gaismiņu virtenes, 800 sudraba rotājumi un spoguļi, kas mērāmi 150 kvadrātmetros, "Tūrisma Gidam" pastāstīja "Go Vilnius" pārstāvji. Plašāk lasi te.

Minot pirmajai vietai uz papēžiem, otro vietu balsojumā ieguva Rīgas Ziemassvētku eglīte, bet pārliecinošu trešo – svētku simbols Tallinā, kas pērn, starp citu, šajā konkursā ieguva "Delfi" lasītāju simpātijas.

Savukārt, ja vēlies gremdēties Ziemassvētku atmiņās, šajā rakstā vari virtuāli paviesoties Latvijas pilsētās un apskatīt, kā tur tika rotātas egles par godu gada nogales svētkiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!