Sestdien, 20. augustā, pulksten 10 Jelgavas reģionālais tūrisma centrs aicina doties ekskursijā ar autobusu "Tā saimnieko Jelgavas novadā!". Ekskursijā varēs iepazīt Jelgavas novada saimniecības, kas nodarbojas ar zivsaimniecību, vīna darīšanu, kazkopību, audzē neierastus augus un tur zilās govis, informē Jelgavas reģionālais tūrisma centrs.

Zemgales sirdī, Jelgavas novadā, dzīvo un strādā darbīgi ļaudis, kas jau izsenis nodarbojušies ar tradicionālo lauksaimniecību – graudkopību un lopkopību. Tomēr pēdējo gadu laikā novadā attīstījušies jauni un Zemgalei ne tik tradicionāli saimniekošanas veidi. Ekskursijā "Tā saimnieko Jelgavas novadā!" varēs iepazīt četras saimniecības Zaļenieku un Svētes pagastos, kuru saimnieki ar savu unikālo ideju un mīlestību pret darbu pārsteigšot ikvienu ceļotāju.

Ekskursijas laikā tiks apmeklēts zemnieku saimniecības "Vilki" dendrārijs, kura kolekcijā apskatāmi 500 dažādu veidu dekoratīvie kokaugi un ziemcietes, tāpat saimniecībā apskatāmas arī Zemgales laukos tik reti sastopamās zilās govis. Tie, kas dosies apskatīt saimniecības, varēs uzzināt, kā tiek audzētas stores Svētes pagasta atpūtas kompleksā "Grantiņi", kur ekskursijas dalībnieki apskatīs storu dīķus un atpūtas kompleksa teritoriju, kā arī nobaudīs stores zupu.

Savukārt senatnīgajā Zemgales lauku sētā "Dimzēni" būs iespējams iepazīt tradicionālu Latvijas laukiem raksturīgu dzīvesveidu, izzināt kazkopības nozari un nobaudīt saimniecībā audzētus lauku labumus. Noslēgumā tiks apmeklēta vīna darītava "Ābelītes", kur vīna darīšanas tehnologa Nila vadībā būs iespējams apskatīt jauno vīna darītavu un degustēt dažādu ogu un augļu vīnus kopā ar vietējās izcelsmes uzkodām.

Ekskursijas sākums paredzēts sestdien, 20.augustā, pulksten 10 pie Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa, Akadēmijas ielā 1, ekskursijai nepieciešams pieteikties pa tālruni 63005447 vai e-pastu tic@tornis.jelgava.lv (vietu skaits autobusā ierobežots). Dalības maksa ekskursijā – 6,50 eiro, ekskursijas ilgums – 8 stundas. Vairāk informācijas par ekskursiju maršrutiem un norisi Jelgavas reģionālajā tūrisma centrā, Akadēmijas ielā 1, vai mājas lapā www.visit.jelgava.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!