Foto: AP/Scanpix
Daudzviet cilvēki par sniega trūkumu nevar sūdzēties jau šobrīd – tur ziemas prieki iet pilnā sparā. Cilvēki jau notīrījuši putekļus saviem sniega dēļiem un slēpēm un lūkojas – kurp doties, lai pilnībā ļautos jaunās ziemas priekiem. Resurss "The Business Insider" sastādījis sarakstu ar kalnu slēpošanas kūrortiem no visas pasaules, kurp ir vērts doties šajā ziemā.

"Verbier", Šveice

Verbjē kalnu slēpošanas kūrorts atrodas Šveices Dienvidos. Kūrorts vienmēr bijis slavens ar saulainām nogāzēm un modīgiem slēpotājiem. No 1.decembra šī vieta kļūs vēl modīgāka, vēstī "The Business Insider", jo te "W Hotels" viesnīcu tīkls atvērs savu pirmo Alpu viesnīcu - "W Verbier". Tas ir pirmais kompānijas "iznāciens " Šveicē, un viesnīca ar 130 dažādas klases numuriem viennozīmīgi piesaistīs lielu skaitu interesentu, vēstī izdevums. Gardēžiem noteikti svarīgs faktors ir fakts, ka šeit atvērsies restorāns "Pica Pica", kur saimniekos slavenais spāņu kulinārijas meistars un Michelin zvaigznēm apbalvotais pavārs - Serži Arola.

"Park City", Jūta, ASV

Frīraidinga cienītājiem izdevums piedāvā doties tieši uz šo kūrortu. Par godu kūrorta 50 gadu jubilejai "Park City Mountain Resort" tieši šim kūrortam ticis gods 2014.gada janvārī uzņemt pie sevis ASV nacionālās olimpiskās vienības kvalifikācijas atlases sacensības frīstailā.

"Bretton Woods", Ņūhempšīra, ASV

Kalnu kūrorts Bretton Woods Ņūhempšīrā šajai ziemai arī nav slikta izvēle. Šeit jaunākā informācija ir tāda, ka "Omni Mount Washington Resort" sagādāti 40 jauni un 20 modernizēti sniega lielgabali, lai uzturētu trases darba kārtībā visu slēpošanas sezonu - īpaši sezonas sākumā un beigās.

"Breckenridge", Kolorādo, ASV

Kalnu kūrortā Brekenridža jauna projekta ietvaros slēpotāju rīcībā nodoti jaunai ātrgaitas krēsli - pacēlāji, kuros iespējams pārvietoties pa sešiem cilvēkiem katrā. Šeit domāts ne tikai par slēpotājiem un snovotājiem. 213 ha lielajā teritorijā 58 ha paredzēti tieši pārgājienu cienītājiem.

"Whistler Blackcomb", Kanāda

Saskaņā ar "The Business Insider" izveidoto sarakstu - šis jau tā populārais kūrorts jaunajā sezonā piedāvā visu jaunāko, modernāko un labāko, jo kūrorta attīstībā nupat investēti 18 miljoni ASV dolāru.

"Sapporo", Japāna

Saporo ir pēc lieluma ceturtā lielākā pilsēta Japānā. Tā ceļotāju vidū ir izslavēta nevien ar savu īpašo alu, bet arī kā viens no labākajiem kalnu slēpošanas kūrortiem. 1972.gadā šeit notika Ziemas Olimpiskās spēles. Tur norisinās arī Starptautisks ledus skulptūru festivāls, kas ik gadu kopumā pulcē pat divus miljonus skatītāju. 2014.gadā festivāls norisināsies no 5.-11. februārim.

"Stowe", Vermonta, ASV

Pavasarī šeit veikta 15 miljonus ASV dolārus vērta rekonstrukcija vienā no prestižākajiem kūrorta viesnīcu kompleksiem "Topnotch Hotel & Spa". Tagad ziemas prieku baudītājiem šeit pieejami atjaunoti viesnīcu numuri, jauni restorāni, tenisa centrs, Spa centrs - tas viss šo kūrortu jau iepriekš padarījis par top vietu visiem tiem, kas pēc labas slēpošanas vēlas baudīt ķermeņa kopšanas priekus, uzsver izdevums.

"Gstaad", Šveice

Slavenais starptautiskās klases slēpošanas kūrorts arī iekļuvis "The Business Insider" veidotajā sarakstā. Savu simtgadi tur atzīmēs viena no labākajām Eiropas kalnu slēpošanas viesnīcām - glamūrīgā "Gstaad Palace". Labs veids kā piedalīties svinībās - būtu traukties lejup pa kādu no 155km kopgaruma kalnu trasēm, vēstī izdevums.

Atslābināties pēc pamatīgas dienas kalnos iespējams atpūšoties "Palace Spa" piedāvātajās skābekļa terapijas procedūrās vai nobaudot fondī ar trifelēm "La Fromagerie" restorānā. Pēc tam gluži vietā būs tosts par godu svinībām "GreenGo" naktsklubā, atzīmē izdevums.

"Aspen", Kolorādo, ASV

Sarakstu noslēdz kalnu slēpošanas kūrorts Aspenā. Tiem, kas ilgst piedzīvot adrenalīna sprādzienu, ziemas prieku eksperti iesaka apmeklēt šajā kūrortā notiekošās "X Games", kas norisināsies no 23-26.janvārim. Par augstākajiem apbalvojumiem šeit sacentīsies vairāk nekā 200 čempioni no visas pasaules slēpošanā, snovbordā un braukšanā ar sniega motociklu. Sacensību apmeklējums - bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!