Foto: Vida Press
31 gadu vecajam fotogrāfam Fēliksam Čezarem izdevies ar drona palīdzību no 30 metru augstuma notvert interesantus kadrus Maltā, Gozo salā – tajos redzams kāds vīrs darba dunā "Xwenjni" līča piekrastē, ievācot jūras sāli, vēstī "Vida Press".

Fotogrāfijās aplūkojamais strādnieks jūras sāli iegūst no režģu baseiniem – izgrebtiem padziļinājumiem, iedobēm jūras krastā. Tiek vēstīts, ka jūras sāls šādā tiek savākts no katra kvadrāta un ar spaiņiem aiznests tālākai apstrādei.

Ceļojumu fotogrāfs sacījis, ka viņu īpaši uzrunājis šis senais režģis, tāpēc viņš vēlējies to iemūžināt no cita rakursa. "Esmu ļoti priecīgs par šiem kadriem – atrados īstajā laikā un vietā," viņš sacījis. Fotogrāfs arī uzsver, ka par šādu sāls iegūšanas veidu Maltā viņš pirmo reizi dzirdējis skolas laikā.

"Šovasar devos nelielā ceļojumā uz Gozo salu un atradu šo jūras sāls ieguves vietu," tā Čezare. "Es nedaudz parunāju ar vīru, kas nodarbojas ar tā iegūšanu, un viņš laipni atļāva man uzņemt fotogrāfijas. Sāls iegūšana ir intensīvs un darbietilpīgs process."

Kā raksta "Vida Press", šie "baseini" tiek piepildīti ar jūras ūdeni ar mehāniskā pumpja palīdzību. Aptuveni pēc piecām, septiņām dienām ūdens iztvaiko, atklājot sāls kristālu kārtu. "Sāls ar slotiņu tiek savākts vienkopus un likts čupās," stāsta fotogrāfs. "Pēc tam tas tiek krauts spaiņos un nests žāvēties. Kad jūras sāls pilnībā izžuvis, to liek maisos un ved sadalīt pirms nogādā uz vietējiem Maltas veikaliem vai eksportē uz ārzemēm."

Interesantu ceļojumu uz Maltu, apmeklējot arī Gozo salu, laisi šajā rakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!