Foto: Vida Press

Fotogrāfam no Kalifornijas, ASV, izdevies iemūžināt brīnišķīgus lāčukus, kas, gluži kā spēlējoties, seko savai mammai, peldot kārtīgā rindiņā. Mazuļi peld cieši aiz mammas, kamēr tā cenšas noķert viņiem pusdienām savvaļas lasi.

Foto: Vida Press

Viveks Vijejkumars ceļojis pa Katmaja nacionālo parku Aļaskā, kur ieraudzījis brīnišķīgu skatu – lāču ģimeni, kas peldas. Viņam šo skatu izdevies iemūžināt skaistās fotogrāfijās.

"Vasarās lāči parasti maltītei cenšas noķert lašus, kas viņiem ir veselīgs un pilnvērtīgs uzturs. Lācene peldēja, meklējot un ķerot lašus, bet ik pa brīdim pacēla galvu, lai pārliecinātos, vai viņas mazuļi ir turpat blakus. Sajutu lielu adrenalīna un aizrautības devu, kad viņus ieraudzīju – bija vajadzīgas dažas minūtes, lai atgūtos. Tas bija fantastiski – vērot lāčus dabīgajā vidē. Biju īstajā vietā īstajā laikā – galu galā notikumi un kustības dabā nav iepriekš paredzamas," aģentūrai "Vida Press" stāstījis fotogrāfs.

Foto: Vida Press

Jāpiebilst, ka Kadjakas lācis jeb Aļaskas brūnais lāču tēviņš var sasniegt pat 700 kilogramu svaru, bet mātītes ir augumā un svarā mazākas. Vienā metienā viņām parasti piedzimst divi līdz trīs lācēni, kas paliek kopā ar mammu apmēram trīs gadus.

Katmaja nacionālais parks atrodas uz pussalas Aļaskas dienvidos un ir slavens ar vulkāniem un neskartu dabu. Kā viens no parka dārgumiem minami tieši brūnie lāči, kas tajā mīt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!