Foto: Vida Press
Bangladešā tirgus dienās ražas laikā uz ceļiem var novērot krāšņus piegādātājus – vīri jau no agra rīta dodas ceļā apkrāvušies ar milzu groziem un citām uzpariktēm, kas pilnas ananasiem.

Kā novērojis fotogrāfs Abduls Momins, piegādātāji mēro pat 15 kilometrus garu ceļu ar velosipēdiem, kam uzsieti grozi ar 50 līdz 100 ananasiem. Tā kā velosipēdi ir tā apkrauti ar tiem patiesībā nav iespējams braukt, tikai stumt tos gar ceļa malu līdz pat tirgum Madupuras pilsētā. Jāpiebilst, ka smagais darbs ir ļoti slikti atalgots, jo pircējs par vienu ananasu maksās aptuveni 30 takas jeb 0,31 eiro.

Foto: Vida Press

Fotogrāfs pavadījis divas stundas iemūžinot kolorītos kadrus un vērojot kā augļu tirgotāji iebrauc pilsētā. "Katrs velosipēdists var atvest līdz pat 100 ananasus. Vīri izmanto grozus, ko piesien riteņiem un piekrauj tos ar tik daudz augļiem, cik vien iespējams. Tā kā ananasu ir tik daudz, ar velosipēdu nevar pabraukt. Daži šādi veikuši vien kādu kilometru, bet citi tiešām nāk tālu ceļu. Lai arī skats, kā viņi ved augļus, ir satriecošs, man ir žēl noskatīties, cik smagi viņi strādā. Ja ieskaties, vari redzēt, cik nosvīduši un piekusuši viņi ir, stumjot smagos velosipēdus," aģentūrai "Vida Press" savas pārdomas atklājis Momins.

Ananass ir trešais visvairāk lietotais eksotiskais auglis pasaulē un Bangladešā ananasu lauki aizņem ceurto daļu no visas lauksaimniecības teritorijas un tās tikai pieaug, teikts "Researchgate.net".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!