Foto: Vida Press
Ceļojumu fotogrāfs Franko Kapellari, ceļojot pa Namībiju, no helikoptera fiksējis, kā ļaudis rāpjas pasaulē augstākajās tuksneša kāpās – Sossusvlei, Namiba tuksnesī.

Fotogrāfs uz tuksnesi lidojis vairākkārt: "Tiem, kas mēģina uzrāpties augstākajā kāpā, ceļā jādodas saullēktā vai saulrietā, jo dienā ir pārāk karsts." Augstākajā kāpas smailē, kas slejas 380 metru augstumā un tiek dēvēta par Lielo tēti, cenšas uzkāpt daudzi, tomēr tas izdodas vien dažiem.

"Kāpās redzamas baltas pēdas kā atgādinājums par upi, kas izžuvusi pirms vairākiem simtiem gadu," aģentūrai "Vida Press" stāsta fotogrāfs.

Namiba tuksnesis ir piekrastes tuksnesis Dienvidu Āfrikā. Tas plešas aptuveni 2000 kilometru garumā un 40 kilometru platumā gar Atlantijas okeāna krastu Angolas, Namībijas un Dienvidāfrikas teritorijās. Dziļāk kontinentā atrodas Kalahari - liela beznoteces ieplaka. Tiek lēsts, ka Namiba tuksnesī sauss klimats valda 55–80 miljonus gadu, un tas varētu būt vecākais tuksnesis pasaulē, liecina "Wikipedia" dati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!