Foto: Vida Press
Ūdensrozes ir apburoši augi, kas ar savu krāšņumu priecē dažādu veidu un izmēru ūdenstilpēs visā pasaulē. Parasti cilvēkiem ir iespēja novērtēt to skaistumu atvēršanās brīžos, taču 32 gadus vecajam fotogrāfam Azimam Kānam Ronijam (Azim Khan Ronnie) no Dakas izdevies uzņemt interesantus kadrus, kā Bangladešā norisinās majestātisko augu vākšana, vēstī "Vida Press".

Kad iespaidīgās ūdensrozes novāktas un sakrautas zemnieku laivās, tās tiek vestas pārdošanai. Katru dienu simtiem strādnieku pavada darba stundas ūdenī, vācot majestātiskās ūdensrozes un vedot atpakaļ uz saimniecību. Kā skaidro "Vida Press", Bangladešā ūdensrozes aug teju katrā ūdenstilpē un to garie kāti tiek izmantoti arī kulinārijā – veģetārā jeb dārzeņu karija pagatavošanā.

"Ūdensrozes ir Bangladešas tradicionālie ziedi," sacījis fotogrāfs. Tiek vēstīts, ka tās no saimniecībām vēlāk tiek vestas uz galvaspilsētu Daku, kur tiek pārdotas kā populārs dārzenis. Šī iemesla dēļ ūdensrozes ir īpaši pieprasītas dārzeņu tirgos. "Dārzeņu karijā tie ir ārkārtīgi garšīgi," piebilst fotogrāfs, kurš novākšanas laiku skatījis caur objektīva aci.

Vienu ūdensrožu paku iespējams iegādāties par aptuveni 46 centiem. Tiek skaidrots, ka ūdensrozes novāc tikai musonu laikā no jūlija līdz oktobrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!