Foto: Vida Press
Lai gūtu pēc iespējas lielāku peļņu, zemnieki Bangladešā, braucot uz tirgu, savā laivā sadzen tik daudz liellopu, ka brīvas vietas vairs gandrīz nepaliek. Šādi saspiestas govis ar savu saimnieku uz tirgu var ceļot pat 500 kilometru, novērojis uzņēmējs Azharuls Islams, kas savas fotogrāfijas iesniedzis aģentūrai "Vida Press".

Izrādās, šis dzīvniekiem nedraudzīgais transportēšanas veids bieži tomēr ir ātrākais un ērtākais, lai nokļūtu tirgos pie upes. Laivas ātrums 23 kilometri stundā ir krietni lielāks, nekā iespējams sasniegt pa pārpildītajiem provinces ceļiem ar haotisko satiksmi.

Islamam izdevies iemūžināt govju transportēšanu laikā, kad notiek musulmaņu svinētie Upurēšanas svētki, kas ir hadža kulminācija - mēnesi ilgušā svētceļojuma uz Meku noslēgums. Šajā laikā uz ceļiem ir milzu sastrēgumi, "Vida Press" stāstījis Azharuls Islams. Tā nu ceļš ar laivu ir daudz vieglāks.

Fotogrāfija uzņemta, stāvot uz Munšiganja tilta Bangladešā un lūkojoties uz baržām, kas peldējušas garām pa Dalešvari upi uz valsts galvaspilsētu Daku.

"Viņi vienmēr cenšas uz laivas saspiest pēc iespējas vairāk lopu, tāpēc tiem jāstāv cieši sānu pie sāna. Šādas laivas ir ierasts skats Bangladešā šajā laikā. Mēs ik dienu redzam simtiem šādu laivu. Katra no tām ceļo no kādas mazpilsētas tirgus un var braukt simtiem kilometru līdz galvaspilsētai," stāsta Islams.

Bangladešas Tautas Republika ir valsts Dienvidāzijā. Tā robežojas ar Indiju un Mjanmu, bet tās krastus apskalo Bengālijas līcis. 90 procenti valsts iedzīvotāju ir musulmaņi, un lielākā daļa nodarbojas ar lauksaimniecību. Valsts galvaspilsēta Daka ir viena no apdzīvotākajām pasaulē - tajā mīt vairāk nekā 10 miljoni cilvēku, un gadsimta laikā tur cilvēku skaits pieaudzis par 470 procentiem, teikts "World Population Review".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!