Foto: F64

Starptautiskajā tūrisma izstādē "Tourest 2016", kas šajā nedēļas nogalē notiek Igaunijā, Tallinā, pēc gada pārtraukuma atsevišķā stendā atkal piedalās Dobeles novads kopā ar sadarbības partneriem no Tērvetes novada un Tērvetes dabas parka, informēja Dobeles novada Tūrisma informācijas centrā (TIC).

Konstatēts, ka tūristu skaits no Igaunijas augot katru gadu gan novada tūrisma objektos, gan Dobeles TIC, paliekot trešajā vietā aiz Lietuvas un Vācijas tūristiem, tāpēc pašvaldības un TIC pārliecināti, ka ir svarīgi klātienē uzrunāt jaunus potenciālos ceļotājus.

Tā kā igauņi ir aizrautīgi skaisto dārzu kopēji, viņi tiks mudināti apmeklēt Dobeles ceriņu festivālu un Dobeles skaistos dārzus. Igauņus īpaši aicinās uz šovasar Dobelē notiekošo Vislatvijas puķu draugu saietu, tāpēc stendā būs košas atklātnes ar ielūgumu uz saietu igauņu valodā. Apmeklētāji tiks cienāti ar Dārzkopības institūta garšīgajām sukādēm un āboliem, skaidroja TIC.

Uz izstādi līdzi tiek ņemtas arī Dobeles, Auces un Tērvetes novada kartes un buklets "Saule dzīvo Dobelē" angļu un krievu valodā, jaunais buklets "Noslēpumainais Pokaiņu mežs" igauņu un krievu valodā.

Tērvetes dabas parks tiks prezentēts kā ģimenei viena no draudzīgākajām vietām Latvijā - plašākā pasaku pasaule Ziemeļeiropā, bet Tērvetes novads atgādinās, ka Tērvetes pusē ir daudz citu interesantu apskates objektu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!