Kaislīgiem slēpotājiem jau kopš sniega nokušanas niez rokas un kājas, lai dotos atkal iekarot labākos kalnus un lejas. Nu jau vairs nav ilgi jāgaida, jo kalnos tūliņ, tūliņ sāksies slēpošanas un snovborda sezona. Kādas šogad ir slēpošanas galamērķu izvēles tendences? Tūrismagids.lv apkopojis Latvijas lielāko aģentūru piedāvājumus un arī ārvalstu ekspertu ieteikumus par šī gada tendencēm.

Itālija. Ziemeļaustrumitālijā jau pērn bija dadz sniega un Alpu Dolomītos, kur ir gan interesants reljefs, gan laba infrastruktūra un interesantas slēpošanas trases, arī šogad prognozē labu slēpošanu. Grupu braucieniem uz Itālijas kalnu slēpošanas kūrortiem tiek organizēti tiešie čarterreisi uz Milānu un Bergamo, bet turp var nokļūt arī paši plānojot savu ceļojumu. Itāļi kalnu slēpošanu uzskata par patīkamu laika kavēkli, kad var ne tikai slēpot, bet arī labi paēst un skaisti nosauļoties. Pieskaitiet tam vēl stilīgu nakts dzīvi, īpaši nedēļas nogalēs, un iegūsiet priekšstatu par to īpašo atmosfēru, kas valda Itālijas kalnu slēpošanas kūrortos. Tur slēpošanas sezona turpinās pat vēl pavasara mēnešos, kad kalnos turas sniegs, bet pakājē jau iestājies silts un skaists laiks.

Dienvidkoreja. Šogad aktuāls slēpošanas galamērķis soloties būt Dienvidkoreja. Tā kā šajā valstī 2018. gadā notiks Ziemas olimpiskās spēles slēpošanas trašu tur kļūst arvien vairāk, un atpūta tur, salīdzinot ar līdzīgiem piedāvājumiem ASV vai Japānā, neizmaksās īpaši dārgi.

Japāna. Bezgalīgi, pūderim līdzīga sniega lauki un labas snovborda trases. Turklāt tā ir vieta ar bagātu un interesantu kultūru un ļoti draudzīgiem cilvēkiem. Laba vieta slēpošanai esot Niseko, bet vērts arī pabraukt nedaudz tālāk un izmēģināt kādu no nelielajiem slēpošanas kūrortiem. 

Austrija. Austrijas kalnu slēpošanas kūrorti daudzkārt ierindoti starp labākajiem Eiropā, turklāt šeit pieejamo pakalpojumu cenas der jebkura biezuma maku saimniekiem. Tieši tāpēc eiropieši tik ļoti iecienījuši ziemas atpūtu Austrijā. Par Zeldenes (Soelden), Meirhofenes (Mayrhofen), Zēfeldes (Seefeld), Išglas (Ischgl), Neištiftas (Neustift), Kicbīeles (Kitzbuehel) kūrortiem zina visi, kas kaut reizi āvuši kājās slēpju zābakus. Šie kūrorti ir labākais, ko var izvēlēties gan tie, kuri sevi pieskaita slēpošanas brālības avangardam, gan tie, kuri pagaidām vēl ir tikai kalnu slēpošanas ābečnieki. 21. gadsimta sākumā Išgla ar plašo sportisko aktivitāšu piedāvājuma spektru ir kļuvusi par īstenu kalnu slēpotāju un snovbordistu Meku. Slēpošanas iespējas objektīvi nodrošina sezonas ilgums no decembra līdz maijam, reljefa lielā augstumu starpība – 1400 līdz 2872 metriem un dažādas sarežģītības slēpošanas trases – gan iesācējiem, gan pieredzējušiem slēpotājiem. Austrijas Alpu brīnišķīgais sniegs tā vien gaida slēpotājus un snovbordistus arī šosezon. Uz šiem kūrortiem organizētus braucienus piedāvā , piemēram, tūroperators Teztour, bet uz Vīni un Zalcburgu iespējams aizlidot ar tiešajiem reisiem, arī plānojot braucienu pašiem.

Kanāda, Britu Kolumbija. Revelstoke atrodas aptuveni trīs stundu brauciena attālumā no Kalgari. Tur ir garākā vertikālā nobrauciena trases Ziemeļamerikā, kas piedāvā lielisku slēpošanu pa stāvām un pulversniega klātām nogāzēm. Ir gandrīz pilnīgi droši, ka jebkurā ziemas periodā tur būs sniegs un vakarā arī vietējā ciemā var lieliski pavadīt laiku. 

Šveice. Labākais kūrorts snovbordistiem Eiropā varētu būt Laax, Šveicē. Tā ir vieta, kur pret snovbordistiem izturas ar patiesu cieņu un tiek ieguldītas lielas naudas summas, lai uzlabotu un labiekārtotu trases un frīstaila parkus. Nu jau tos var uzskatīt par vieniem no labākajiem Alpos. 

Slovākija. Latvijas tūrisma aģentūras piedāvā braucienus arī uz tuvākām vietām, piemēram, Tatriem. Tatru nacionālā parka teritorijā ir labas slēpošanas trases, bet vakaros var tur var izklaidēties piemēram Vrbov termālo ūdeņu parkā. Turp šoziem varēs nokļūt gan, izmantojot aviosabiedrības airBaltic jauno lidojuma maršrutu uz Popradu, gan, piemēram, aģentūru Kolumbs vai Impro jau gatavos slēpošanas piedāvājumus. 

Francija. Romantiķi un mīlētāji ziemā izvēlas tieši kalnu slēpošanu Francijā. Lai šo brīnišķīgo valsti izbaudītu, nav noteikti jādodas uz pašu Parīzi – Francijas kalnu slēpošanas kūrorti ir tikpat lieliski. Francija piedāvā iespēju pārbaudīt savu kalnu slēpotāja meistarību, un izvēlēties jebkādas sarežģītības pakāpes trasi. Kalnu slēpošanas tūres uz Francijas Alpiem nozīmē desmitiem mūsdienīgu kalnu slēpošanas kūrortu, vairāk pacēlāju kā jebkur citur Eiropā, stabilus laikapstākļus, veselīgu kalnu gaisu, ideālu sniega segumu un burvīgas Alpu ainavas. Uz Franciju piedāvā braucienus piedāvā gan tūroperators Novatours, gan aģentūra Begonija un citas.

Zviedrija. Åre slēpošanas kūrorts ir viens no lielākajiem un populārākajiem slēpošanas centriem Skandināvijā. Arī šajā sezonā ir vērts apmeklēt šo aktīvās ziemas atpūtas centru, ko veido trīs ciematiņi, kuros ir gan labas kalnu slēpošanas trases, gan 58 kilometrus garas distanču slēpošanas trases un ļoti daudz slēpošanas iespējas arī bērniem.Tāpat tur ir gan omolīgi krodziņi, gan klubi un restorāni, kur ērti un jautri atpūsties pēc kārtīgas sportošanas pa dienu. Åre ziemas atpūtas kūrorts piedāvā doties izbraukumā ar sniega motocikliem, piedzīvot braucienu suņu vai briežu pajūgā. Ekstrēmo piedzīvojumu tīkotājiem tiek piedāvāta iespēja nobraukt no augstākajām kalnu virsotnēm pa nesagatavotām trasēm. Kalnu virsotnēs iespējams nokļūt ar helikopteru. Slēpošanas kūrorts atrodas 660 kilometru attālumā no Stokholmas. Turp no Zviedrijas galvaspilsētas var nokļūt gan ar privāto auto, gan autobusu un vilcienu. Braucienu izplānot un pasūtīt piedāvā arī tūrisma aģentūras, piemēram, Naos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!