Foto: Vida Press

Distancēšanās ir viens no paņēmieniem, kā ierobežot straujo Covid-19 izplatību visā pasaulē. Daudzas vietas, kur nav iespējams realizēt pieņemtos distancēšanās un pulcēšanās noteikumus, tiek slēgtas. Tā bijis arī ar daudziem iecienītiem parkiem Austrijas galvaspilsētā Vīnē, tomēr kāda kompānija nākusi klajā ar interesantu piedāvājumu – Distancēšanās parku.

Austrijā bāzētā daudzpusīgā kompānija, kas specializējas arhitektūrā, interjerā un ainavu izkopšanā, "Precht" (iepriekš "Penda") ir izveidojusi vizualizācijas labirintam līdzīgam parkam. Tas paredzēts, lai dotu iespēju cilvēkiem būt ārpus telpām, saglabājot noteikto attālumu jaunā koronavīrusa pandēmijas laikā, teikts portālā "Urdesignmag".

"Park de la Distance" jeb Distancēšanās parks veidots pēc cilvēka pirksta nospieduma līdzības. Līdzīgi kā pirkstu nospiedumā, paralēlās joslas vijas skaistā rakstā. Katrā joslā paredzēts izveidot īpašas zīmes, kas brīdinātu – eja ir aizņemta vai brīva pastaigai. Joslas izveidotajās vizualizācijas ir 240 centimetrus plašas, bet pats dzīvžogs mērāms 90 centimetros. Runājot par dzīvžogu augstumu, tas plānojumā variē – citreiz slejoties ļoti augstu, bet dažkārt ļaujot lūkoties pār to. Tomēr jebkurā gadījumā plānotā distance starp cilvēkiem atsevišķās ejās būtu pietiekama. Pastaiga šādā ejā būtu apmēram 600 metrus gara.

Lai arī parka izveidošana ir kā priekšlikums pastaigu vietai Vīnē, šis modelis, kā uzsver "Precht" pārstāvji, varētu tikt pielietots jebkur pasaulē.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!