Foto: DELFI Aculiecinieks
Andrejsala un tās mols ir iecienīta pilsētnieku vieta brīvā laika pavadīšanai, jo tieši tur Daugavas krastā skaisti var baudīt saules starus, atpūsties un paslēpties no pilsētas trokšņiem, baudot patīkamu atmosfēru.

Tomēr atpūtniekus nupat pārsteiguši lielie vārti, kas neļauj pilnvērtīgi ļauties Andrejsalas mola burvībai. Ar attēlu vietnē "Twitter" dalījies lietotājs "EsEsmuTuEsmuEs", 4. jūnijā publicējot fotoattēlu, kur redzams, ka pie vārtiem piestiprināts uzraksts "Nepiederošām personām ieeja aizliegta".

Kāds ir iemesls šīs populārās vietas nepieejamībai, kā arī kurš par to ir atbildīgs?

"Mols ir slēgts drošības apsvērumu dēļ – tur konstatēti izskalojumi plātnēs, kas ir iebrukušas un kļuvušas bīstamas apmeklētājiem. Zonu norobežojusi brīvosta," Rīgas domes sabiedrisko attiecību nodaļas projektu koordinatore Aira Šmelde pastāstīja portālam "Tūrisma Gids". Tāpat viņa piebilda – tuvākajā laikā apmeklētājiem to atvērt neplāno.

"Mols šobrīd pieder juridiskai personai, kādreiz bija piederošs valstij Satiksmes Ministrijas personā, bet 2010. gadā notika tā atsavināšana," piebilda Rīgas domes sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja vietniece Baiba Gailīte.

View this post on Instagram

Ūdens suns
A post shared by MONTA SOFIJA BRINKE (@montasofija) on Jun 8, 2016 at 4:20am PDT
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!