Ceļotājiem un tiem, kuriem vienkārši patīk pavadīt laiku, klausoties aizraujošus stāstus un skatoties ceļojumu fotogrāfijas, 20. februārī pulksten 18 Mercendarbes muižā, Baldones novadā, vērts doties uz stāstu vakaru par auto ekspedīciju apkārt Baikāla ezeram jeb "Baikal 4x4 Expedition 2019", kurā piedalījās arī divi baldonieši – Jānis Elsts un Normans Graustiņš.

Tas nav tikai stāsts par sešiem cilvēkiem, divām mašīnām un 17 200 kilometriem. Tas ir stāsts par sajūtām un emocijām – kad no gaismas līdz gaismai veselu nedēļu brauc vienā virzienā, bet ceļojums vēl nav pat sācies. Kad nobrauc no ceļa, lai vairākas dienas ar auto lauztos cauri Sibīrijas taigai, brauktu pa upes gultni un tās akmeņainajiem krastiem. Kad vienīgais autoserviss, ārsts un pavārs esi tu pats, bet iespējamie ciemiņi – lāči. Kā tikt pāri satrunējušiem koka tiltiņiem, kalnu upēm, bet galvenais – pašam sev? Stāsts par Sibīrijas zelta rudeni, Baikāla ezera pārdabiski skaistajām ainavām, Altaja kalnu gleznainību. Par vietām, kur šņabis ir īsts, bet motoreļļa – viltota. Par brīžiem, kad klausies tikai sevī un gultņos. Par rosīgām pilsētām un vientuļām nomalēm, kur nav ne tikai māju, mašīnu un cilvēku, bet nav arī paša ceļa. Par mazo tautiņu viesmīlību, lielās valsts birokrātiju, mūsu cerībām, izdošanos, vilšanos un vēl daudz ko citu, kas kopā veidoja fantastisko piedzīvojumu "Baikal 4x4 Expedition 2019".

Plānotais pasākuma ilgums aptuveni divas stundas, bet atkarībā no publikas intereses, jautājumiem utt. var sanākt arī ilgāk. Baldones TIC pārstāvji lūdz pasākumam reģistrēties, lai zinātu ar kādu klausītāju publiku rēķināties un cik daudz tējas vārīt. To iespējams izdarīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!