Foto: Shutterstock

Indijas pilsētā Kolkatā ar ziediem un skaļām ovācijām tika svinēts pirmais izbrauciens ar zemūdens metro. Jaunā metro līnija, ko daudzi dēvē par vēsturisku, ved zem Hugli upes pilsētas ziemeļaustrumos, bet pats tunelis atrodas 32 metrus zem ūdens, raksta CNN.

"Tas ir revolucionārs solis modernas transporta sistēmas nodrošināšanā Kolkatas un tās priekšpilsētu iedzīvotājiem," uzsver "Metro Railway" pārstāvji, sakot, ka tas ir vēsturisks brīdis.

View this post on Instagram

A post shared by Mews.in (@mewsinsta)


Drīzumā jaunā metro līnija savienos vēl neatklāto "Howrah Maidan" staciju un jau esošo Esplanādes staciju. Abas stacijas atrodas Hugli upes pretējos krastos, kas nozīmē, ka 45 sekundēs metro veiks 520 metrus garu posmu zem ūdens. Savukārt jaunās metro līnijas kopējais garums būs 4,8 kilometri.

Jaunā zemūdens metro līnija kļuvusi par dziļāko Indijā un vieš cerības par revolucionāru sabiedriskā transporta tīklu, kas pavērs iespēju pārvietoties vēl nepieredzētā ātrumā blīvi apdzīvotajā pilsētā, tādēļ tās atklāšana tika svinēta ar vērienu.

Vilcienam veiksmīgi iebraucot "Horahmaidana" stacijā, to sagaidīja amatpersonas, lai veiktu hinduistu reliģisko rituālu, kas nesīs veiksmi.

Savulaik Kolkata kļuva par pirmo pilsētu Indijā, kurā uzbūvēja metro, tagad Kolkata kļuva par pirmo pilsētu, kur uzbūvēja zemūdens līniju. Tai ir lielas izredzes kļūt iecienītai ne vien vietējo iedzīvotāju vidū, bet arī tūristu vidū, kuri labprāt gribēs izmēģināt braucienu zem ūdens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!