Foto: Vida Press
Pasauli aplidojuši elpu aizraujoši foto, ko uzņēmis kāds fotogrāfs caur lidmašīnas logu, lidojot parastā komerciālā reisā, vēstī izdevums "Daily Mail".

Cilvēkus lidmašīnā piemeklē mūžīga dilemma - ar ko nodarboties lidojuma laikā? Mēģināt palasīt grāmatu, skatīties filmu vai varbūt ļauties snaudai?

Fotogrāfs Pols Viljams izvēlējās cieši vērot skatus pa logu un rezultātā tika pie neticami iespaidīgiem Austrālijas ainavu uzņēmumiem.

Fotofgrāfiju serijā redzams gan "Tuksneša pēdas nospiedums" kviešu laukā, gan "Ceptā ola" starp Brūmu un Pērtu, gan spermatozoīds, ko Viljams nodēvējis par "Tuksneša sēklu". 

34 gadus vecais fotogrāfs ir "BBC Natural History Unit" producents un režisors. Viņa ikdienas pienākumos ietilpst pasaules apceļošana un dažādu dabas brīnumu pētīšana. Parasti viņam līdzi ir fotoaprāts.

Šīs fotogrāfijas tapušas, izmantojot vien "Canon EOS 7D" fotoaprātu. Fotogrāfs atzinis, ka parasti rūpīgi izvēlas sēdvietu lidmašīnās. Jau iepriekš izlemj - kura lidmašīnas puse sniegs labāka skata iespējas, kādā dienas laikā notiks lidojums, kur atradīsies saule un cik labs varētu but apgaismojums.

"Pats svarīgākais - atrasties pēc iespējas tālāk no lidmašīnas spārniem. Mana mīļākā vieta lidmašīnā ir pēdējās rindas tās astē," skaidrojis Viljamss.

Fotogrāfs atzinis, ka visiespaidīgākais kontinents, kam lidot pāri, ir tieši Austrālija. "Debesīs parasti nav mākoņu, spīd saule un paveras neticami dabasskati."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!