Latvija un tās daba ne vienu vien reizi pamanīta ārzemju medijos kā lielisks galamērķis. Šajā reizē Latvijas vārds izskanējis "Forbes" rakstā, kurā apkopotas 10 drošākās un garākās pludmales Eiropā, kurās iespējams turpināt sociāli distancēties arī pēc pandēmijas ierobežojumu atcelšanas.

Izvēloties šīs pludmales, "Forbes" vērā ņēma vairākus kritērijus – Covid-19 saslimstību valstī, kā arī pludmales izmērus. Tāpat uzmanība tika pievērsta apartamentu pieejamībai un to tīrībai, kā arī bijis svarīgi, ka tuvumā atrodas kāda slimnīca ar pietiekamu ietilpību.

Pirmajā topa vietā ierindojas Grieķija un pludmale ar nosaukumu "Preveza". Aiz tās sarakstā gozējas Portugāle ("Comporta, Alentejo"), bet trešajā topa vietā atrodama Polija ("Hel Peninsula"). Saraksta devītajā vietā ir arī Nidas pludmale Lietuvā.

Topā izskan arī Latvijas vārds, astotajā vietā ierindojoties Jūrmalas pludmalei. Ar 33 kilometru smalku un tīru smilšu pludmali, šīs ir viens no labākajiem ilgtspējīgas labsajūtas galamērķiem Eiropā – tā izceļ "Forbes". "Latviju jaunas koronavīruss ir skāris 60 reizes mazāk nekā visvairāk skartās Eiropas valstis, un tā ierindojas starp tām Eiropas valstīm, kurās ir pieejamāks slimnīcu gultu skaits uz vienu iedzīvotāju," teikts rakstā.

Ar rakstu iespējams iepazīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!