Nēringa Lietuvā – vieta, kas daudziem atpūtniekiem saistās ar kaut ko īpašu. Faktiski ekskluzīvu. Tiesa, lai turp nokļūtu, nāksies pacensties. Kuršu līča šķērsošana jau pati par sevi ir piedzīvojums un, kamēr tilta vēl nav, pāri iespējams tikt ar prāmi.

Kā tas notiek? Prāmja biļete maksā 2,9 litus (0,84 eiro). Velosipēdisti maksā tikpat, atsevišķi nav jāpiemaksā. Par mopēda pārcelšanu nāksies piemaksāt 5 litus (1,45 eiro). Tiem, kas ceļo ar vieglo automobili, būs jāmaksā 40 liti (11,58 eiro) un jāpiepērk biļete katram auto pasažierim. Autovadītājam atsevišķa biļete nav jāpērk.

Ja vēlaties nokļūt Kuršu kāpā ar kemperi, tad tas prieks maksās 110 litus (31,86 eiro), bet, lai nokļūtu Nidā - nāksies samaksāt vēl 70 litus (20,27 eiro). Iebraukšana Nidā ar vieglo automobili maksā 20 litus (5,80 eiro).

Sezonas jaunums - katamarāns "Smiltynė", kas ved ceļotājus pa tiešo uz Nidu. Ceļojums ilgst apmēram 2 stundas. Ja pirkt biļeti "Tiketa" kasēs vai internetā - tas maksās 30 litus (8,7eiro), ja uz kuģa - 33 litus (9,56 eiro). No Jodkrantes brauciens maksās 28 litus. Velosipēdi tiek pārvadāti par simbolisku samaksu - 1 Lietuvas cents.

Ko darīt, kad esat galā, bet gribās ne tikai pludmales priekus, bet arī ko aktīvāku? Tad ir jādodas uz Lietuvas Jūras muzeju. Ņemiet vērā, ka muzejs atvērsies 24. jūnijā, kad būs noslēgušies rekonstrukcijas laiki.

Delfinārijā divas reizes dienā (13:00 un 15:00) no trešdienas līdz svētdienai var priecāties par delfīnu šovu Biļete pieaugušajiem - 30 liti (8,70 eiro), bērniem - 20 (5,79 eiro).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!