Foto: Vida Press

Šveiciešu fotogrāfs, kas pašmācības ceļā apguvis fotografēšanas mākslu, Alekss Toušers (Alex Teuscher) septembrī devies uz Kambodžu un melnbaltās fotogrāfijās iemūžinājis tās pamestos tempļus Sīemrīebā, raksta Vida Press.

Toušers stāsta, ka vēlējies notvert sastingušo laiku un sapnim līdzīgo sajūtu, atrodoties pamesto tempļu drupās. Sīemrīebas tempļi pasaules slavu izpelnījušies ar to, ka tajos filmēts slavenais Holivudas grāvējs ar Andželīnu Džoliju "Lata Krofta: Kapeņu izlaupītāja".

Toušers nosaucis fotogrāfiju sēriju "Ankoras vīzijas: Ceļš cauri laikam" (Visions of Angkor: A Trek Through Time) un izgatavojis tās melnbaltas, izmantojot kādreiz lietoto tehniku, kas izpludina kontūras.

Foto: Vida Press

Fotogrāfs, kas dzīvo Ženēvā, apmeklējis tempļus šī gada septembrī un plāno uzņemtos attēlus izmantot glancētā foto grāmatā.

"Vienmēr esmu gribējis apskatīt Ankoru. Tā bija brīnumaina pieredze būt tur un iemūžināt šos tempļus," Vida Press stāsta Alekss Toušers. "Izlēmu veidot fotogrāfa karjeru tikai pirms sešiem gadiem, un man ļoti veiksmīgi izdevies savu kaislību pārvērst profesijā," par sevi stāsta fotogrāfs.

Viņš plāno fotogrāfijas izstādīt arī labdarības izstādē Ženēvā. Tomēr šī ideja esot vēl tikai attīstības stadijā.

Vairāk informācijas par Aleksu Toušeru un viņa darbiem var atrast viņa mājaslapā.

Vairāk par seno khmeru pilsētu Ankoru un tās tempļiem, lasiet rakstā "Pasaules lielākais templis un viens no Āzijas brīnumiem - Ankorvats"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!