Foto: Publicitātes attēli

Christie's izsoļu namā šonedēļ izsolīs interesantu kolekciju - retus Padomju savienības trīsdesmito gadu plakātus, kas aicina ceļot uz PSRS. Plakāta cena paredzēta no 1500 līdz 5000 mārciņām jeb 2000 līdz 6386 eiro.

Izsole notiks ceturtdien, 13. novembrī, un tajā tiks tirgoti vairāki padomju Krievijas oficiālās tūrisma aģentūras Intourist izdoti plakāti, kas aicina apmeklēt PSRS 20. gadsimta 30. gados. 

Intourist dibināja Josifs Staļins 1929. gadā, un līdz pat 20. gadsimta 90. gadiem tā bija vienīgā oficiālā tūrisma aģentūra valstī, kas bija atbildīga par sakariem ar ārvalstu tūrisma aģentiem un brīvdienu organizatoriem, kas vēlējās rīkot braucienus uz Padomiju. Izsolē izliktie plakāti ir visai kosmopolītiski, eksotiski, pat kapitālisma ietekmēti, noteikti ne tādi, kā varēja redzēt pašā Padomju savienībā tajā laikā. Turklāt tie ir angļu valodā.

Šos plakātus izstrādājuši mākslinieki un tie veidoti speciāli Anglijas tirgum, reklamējot PSRS kā jauno tūrisma galamērķi. Galvenais kolekcijas objekts ir plakāts, kurā reklamēts Transsibīrijas ekspresis kā "īsākais ceļš starp Eiropu un Tālajiem austrumiem" - tikai 12 dienu brauciens, teikts Christie's mājaslapā.

Vēl viens retums esot PSRS gaisa satiksmes plakāts, kas parāda Krievijas lielo pilsētu gaisa satiksmes savinojumus ar Eiropu. 

Šie plakāti ir nozīmīgs kolekcionāru dārgums, jo tie ir īsts Art Deco grafikas un stila paraugs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!