Majestātiskā Laslajas katedrāle (Las Lajas Sanctuary) atrodas Kolumbijā, un, pirmo reizi to ieraugot, kalnu ieplakā esošā baznīca raisa asociācijas ar kādu no Vācijas slavenajām pilīm, piemēram, Noišvānšteinu, Elcas vai Lihtenšteinas pili. Patiesībā baznīca par ziedojumiem uzcelta pirms nedaudz vairāk nekā 60 gadiem.

Īpaši iespaidīgi baznīca izskatās no attāluma, jo tad var ieraudzīt, ka tā celta skaistā ielejā un starp tilta balstiem, kas ved uz dievnamu, tek straujā kalnu upe - Guatara (Guáitara). Baznīca atrodas uz aptuveni 100 metrus augstas klints radzes, bet nokļūt tajā iespējams tikai pa 50 metrus garu tiltu. Tieši šis novietojums, ainava un smalkie tornīši liek domāt par pasaku pili.

Vieta baznīcas celtniecībai gandrīz nekurienes vidu nav izvēlēta nejauši - leģenda vēsta, ka alā šajā vietā 1754. gadā no vētras paslēpusies vietējās cilts sieviete ar kurlmēmu meitiņu. Vētra bijusi briesmīga. Viņas kaismīgi lūgušas jaunavu Mariju, lai tā palīdz. Un noticis brīnums - Dievmāte parādījusies. Meitenīte momentā ieguvusi spēju dzirdēt un runāt. Kopš tā laika šī pasludināta par svētvietu. Ziņa par brīnumu izplatījusies vēja spārniem un iedvesmojusi kādu aklu vīru savākt ziedojumus un Dievmātei par godu uzcelt kapelu. Lieki teikt, ka tad, kad tas bija izdarīts, Marija viņam parādījās un vīrs atguva acu gaismu. Šajā vietā notikuši vēl neskaitāmi brīnumi.

Divdesmitā gadsimta sākumā svētceļnieku plūsmas iedvesmoti, vietējie izlēma, ka šajā vietā nepieciešama daudz lielāka būve. 1916. gadā sākās katedrāles būvniecība, kas tika pabeigta pēc trīsdesmit gadiem. Visi līdzekļi celtniecībai tika saziedoti. Las Lajas katedrāli atklāja 1949. gadā.

Gar baznīcas sienu un klinti izvietotas tūkstošiem plāksnītes, kur nosaukti brīnumi, ko paveikusi Svētā Jaunava, un netālu uzstādīta arī mātes un bērniņa statuja, ko daudzi svētceļojumos dodas apmeklēt.

Interesanti, ka katedrāle ir ļoti populāra vietējo vidū, bet tūristi lielākoties pasteidzas tai garām, dodoties uz Ekvadoru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!