Dinozauri ir izmiruši? Diez vai tam piekritīs Radaiļu muižas saimnieki – pērn viņu īpašumos šie milzīgie dzīvnieki "atdzīvojās" un tagad ir sastopami dabīgā izmērā turpat bērzu birzīs un ezera krastos. Tur, netālu no Klaipēdas, Lietuvā atklāts Baltijā vienīgais Dinozauru parks.

Lai arī ziemas sezonā tas ir slēgts, jau no aprīļa apmeklētāji varēs ne tikai apskatīt vairāk nekā 40 dinozaurus, bet arī fotografēties kopā ar tiem, ieklausīties to rēcienos un izbaudīt citas atrakcijas.

"Šajā parkā var ne tikai doties psataigā pa mežu un gar ezera krastu, sastopot lielos dinozaurus ik uz soļa. Tas ir kā ceļojums uz laukiem un arī cauri laikiem. Liela uzmanība tiek pievērsta mūsu visjaunākajiem apmeklētājiem: parkā ir divi lieli rotaļu laukumi, bērni var vizināties karuselī, braukāties ar mašīnām, lēkāt pa milzu batutiem vai izklaidēties uz ūdens velosipēdiem skaistā dīķī, kur peld gulbji. Bērniem izveidota arī rūķīšu pilsēta ar veikalu, smēdi un daudz ko citu," stāsta parka saimnieki.

Šogad parkā būšot arī daudz jaunumu. Mainītas arī biļešu cenas, lai par vienu cenu varētu izbaudīt visas piedāvātās atrakcijas. Jaunums esot, piemēram, 5D kinoteātris, kur varēs sastapt dusmīgo Tiranozauru, un greizo spoguļu labirints, kas likšot pat vecākiem justies kā notvertiem burvju pasaulē - skatoties spogulī, šķiet, ka atrodies milzīgu teritorijā, un tikai tad, kad iznāc no labirinta, saproti, ka tā nav.

Jāpiebilst, ka jau pirmā darbības gada laikā parku iecienījuši arī latvieši un, kā stāsta parka saimnieki, 45% no visiem apmeklētājiem bijuši no Latvijas. Arī šogad viņi ļoti gaidīšot viesus no kaimiņzemes.

Parkā ir arī uzkodu bārs, kur izsalkušie apmeklētāji var paēst un nobaudīt saldējuma kokteili, bet gardēžiem varētu patikt muižas restorāns "Radaylyu dvaras". Radaiļu muižā var arī nakšņot.

"Dinozauru parks" atrodas septiņu kilometru attālumā no Klaipēdas un 23 kilometrus no Palangas.

Dinozauru parka darba laiks

Aprīlī parks atvērts nedēļas nogalēs no plkst. 10.00 līdz 19.00
No maija parks atvērts katru dienu no plkst.10.00 līdz 19.00

Biļešu cena

Bērniem – 7,3 eiro
Pieaugušajiem – 8,3 eiro

Biļetes cenā iekļautas visas atrakcijas parkā (arī 5D kino, batuti, mašīnītes, karuseļi, ūdens velosipēdiem, greizo spoguļu labirintam un citām)

Izglītības programma

Bērniem tiek piedāvāta izglītojoša programma, kurā stāsta par arheoloģiju, var apskatīt dinozauru kaulus, skeletu, pat atrast un sasist ģipša dinozauru olas. Šī programma pieejama arī kā izklaide bērnu ballītē vai ekskursijā. Iepriekš gan jāpiesakās.

Svētki

Ja jau laicīgi plānojat atpūtu, tad varētu noderēt ziņa, ka 27. jūnijā parkā notiks lielas svinības, par godu tā „dzimšanas dienai“. Pasākumu sauc „Sīpolu ballīte“, un tas sāksies plkst. 16.00. Plānotas sīpolu ēšanas sacensības, radošo sīpolu ēdienu konkursi, koncerts, ūdens cīņas un daudzi citi pasākumi. Ieteikums – braucot uz šo pasākumu, neaizmirstiet mājās ūdenspistoles!

Dinozaurs no Lietuvas parka viesojās arī Latvijā, izstādē Balttour. Lūk, kur tas apskatāms video!

Vairāk informācijas: www.dinoparkas.lt

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!