Foto: AP/Scanpix

Bulgāru mākslinieks Kristo Vladimirovs Javačefs (Christo Vladimirov Javacheff), kas plašāk pazīstams kā vienkārši Christo, un viņa komanda Izeo (Iseo) ezerā, kas ir viens no dziļākajiem Itālijā, izveidojuši milzīgu mākslas instalāciju "Peldošie moli" (The Floating Piers). To veido vairāk nekā 200 tūkstoši peldoši putuplasta kubi, ko nirēji noenkurojuši ezera dibenā. Tagad pa tiem ļaudis var pastaigāties gluži kā pa ūdens virsu. Šis mākslas darbs būs apskatāms un izmēģināms līdz pat 3. jūlijam, ziņo aģentūra "Reuters".

Milzīgais mākslas darbs labi redzams no ezeru ieskaujošajiem kalniem. Peldošais mols ir vairāk nekā trīs kilometrus garš un savieno Sulzāno pilsētiņu ar nelielo saliņu Montisolu ezerā, kurp citādi iespējams nokļūt tikai ar kuģīti.

Izeo ezers ir ceturtais lielākais Itālijas provincē Lombardijā. Tas atrodas netālu no Bergamo (kurp iespējams aizlidot arī no Rīgas) un Brešas pilsētām. Ezers ir dziļš un skaidrs, to ieskauj kalni un nelieli ciemi, ko atpūtnieki iecienījuši vasarās. Ap ezeru nav daudz peldvietu, bet tajā iespējams vizināties ar kuģīšiem un baudīt dažādas ūdenssporta iespējas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!