Foto: Publicitātes foto

Nozares speciālisti jau paguvuši novērtēt jauno kompānijas "Viking Ocean Cruise" okeāna kruīza kuģi par jaunu vēsmu kruīza nozarē. Līdz šim "Viking" nodarbojās ar upes kruīziem, bet šopavasar kompānija izgājusi "plašākos ūdeņos" ar jauno "Viking Ocean Cruises".

Pirmais kuģa brauciens notiks 10. maijā no Norvēģijas pilsētas Bergenas. Šī būs pirmā no jauna tapusī okeāna kruīza kuģu kompānija pēdējās desmitgades laikā, raksta laikraksts "The Telegraph", kura turklāt pieder kompānijai "Viking", kas gadiem bijusi sinonīms vārdam laba servisa upes kruīzi.

Kompānija 2012. gadā prezentēja jaunos upes kuģus "Viking Longships", kuros bija gan jumta dārzs, gan moderns interjers, iespēja ieturēt maltītes gan uz atklāta, gan slēgta klāja un daudz kas cits. "Jaunais kuģis ir "Longship" ar steroīdiem," joko kāds no tā izmēģinājuma brauciena pasažieriem. Jokā ir sava daļa patiesības, jo kuģa dizainā saglabāta upes kuģa izsmalcinātība, bet tas ir krietni lielāks. Pirmais no trim plānotajiem "māsu kuģiem", ko prezentējis Viking, var uzņemt 930 pasažierus un visām tā plašajām kajītēm ir balkons, kas ļauj baudīt skaistos skatus.

Foto: Publicitātes foto

Dizainā izmantotas tīras līnijas, koka apdare, gaišas krāsas, stikls un citi elementi, kas vairāk atgādina greznu jahtu. Kuģis ieturēts labākajās skandināvu dizaina funkcionālajās un dabas iedvesmotajās tradīcijās. "The Telegraph" to salīdzina ar šiku skandināvu slēpošanas kūrortu uz ūdens. Īpaši tiek izcelts brīnišķīgais ziemas dārzs, kurā var baudīt pēcpusdienas tēju sliktā laikā, un plašais baseins, kur peldēties, noraugoties zvaigžņotās debesīs.

Kuģim ir astoņi stāvi, kuri tematiski veidoti, lai organiski iekļautos kalnu ainavā – strūklakas, kas atgādina ūdenskritumus, kāpnes, virs kurām no koka veidotie rotājumi atgādina mežu, augi un daudz kas cits atrodams uz kuģa.

Uz kuģa ir arī stilīgs spa komplekss, kā arī sniega grota, kur vienmēr pieejams pūkains sniegs, bet "snieg" tikai naktīs. Arī sniegs tiekot izmantots spa terapijā, jo norvēģi tradicionāli vārtījušies sniegā un pēc tam lēkuši ezerā, "The Telegraph" stāsta kuģa pārstāve. Protams, netrūkst arī saunas un pirtis. Sauna ir arī "īpašnieka" kajītē un citos smalkākajos apartamentos. Uz kuģa pieejams arī bezmaksas bezvadu internets.

Pasažieru izklaidei uz kuģa tiks organizētas gan lekcijas, gan citas izklaides, kā arī ekskursijas, kurās tikšot piedāvāta īpaša un netradicionāla programma, kā arī ilgāks laiks ostās, lai pasažieri, kas, kā paredz "Viking", būs labi izglītoti, situēti un aktīvi cilvēki pēc 55 gadu vecuma, varētu izbaudīt un iepazīt apmeklētās vietas.

Vairāk par ceļojumu galamērķiem un cenām var uzzināt "Viking Ocean Cruise" mājaslapā: vikingcruises.com

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!