Aptuveni 200 metrus garajā takā izveidoti 11 pieturpunkti ar dažādām izglītojošām un izzinošām aktivitātēm, piemēram, dižkoku atpazīšana, čiekuru mešana mērķī, kā arī iešana pa balansa baļķi. Taka veidota, lai dažādotu izglītojošas aktivitātes par meža, dabas un vides ilgtspējības tēmām, atklāj Jaunmoku pils pārstāve Agita Šakina.

Taka mudina doties nesteidzīgā pastaigā izzinošā un atraktīvā veidā, atgādinot par dabas daudzveidību, putnu dziesmām, dižkokiem, parka mazajiem un noslēpumainajiem iemītniekiem. Taka ir ierīkota gar Jaunmoku pils parka teritorijas mežaināko malu. Tajā ir saglabāta esošā dabiskā vide un mežainums, lai pieturpunktus pietuvinātu attiecīgajai takas videi un tematikai, sniedzot iespēju izzināt mežu, atrodoties tajā. Tā kā taka atrodas dabiskā vidē, tajā izmantotie materiāli būs piemēroti jebkuriem laikapstākļiem, tādējādi nodrošinot pieejamību visu gadu. To izstaigāt bez maksas ir iespējams katru dienu un tā noteikti būs interesanta gan bērniem, gan pieaugušajiem.

Savukārt "Lielā Mežaparka pastaigu takas iestaigāšana" paredzēta 30. jūlijā pulksten 11 Jaunmoku pils parkā. Kopā ar gidu varēs izstaigāt jauno taku, pildīt dažādus uzdevumus, kā arī klausīties pieredzes stāstus par takas izveidi.

Jaunmoku pils celta kā medību pils 1901. gadā. Šobrīd Jaunmoku pilī darbojas muzejs, kas atspoguļo meža apsaimniekošanas tradīcijas Latvijā, meža zvēru un koku daudzveidību, kā arī Jaunmoku pils kompleksa kultūrvēstures liecības.

Muzejs atvērts katru dienu no pulksten 9 līdz 20. Tas piedāvā dažādas izglītojošas programmas un radošu darbošanos, kā arī aktivitātes brīvā dabā. Piemēram, var uzspēlēt meža kroketu, izbraukt ar laivu pa dīķi vai pamakšķerēt ar seno makšķerkātu.

Video: Gints Sprēdis

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!