Foto: Publicitātes foto

Šogad prestižā Vēsturisko viesnīcu izcilības balva pasniegta Šveices viesnīcai "Schweizerhof" Lucernā, kā labākajai vēsturiskajai viesnīcai Eiropā. Tajā gadu gaitā apmetušies tādi slaveni viesi kā rakstnieks Marks Tvens un valstsvīrs Vinstons Čērčils. Lūk, kā tur izskatās!


Vēsturisko viesnīcu izcilības balvu (Historic Hotels 2016 Awards of Excellence) ik gadu piešķir Amerikas Vēsturisko viesnīcu asociācija. Tajā lielākoties tiek sveiktas Amerikas viesnīcas, bet tiek apbalvota arī viena viesnīca no katra kontinenta. Šogad, kā jau minēts, par Eiropas labāko vēsturisko viesnīcu nosaukta Lucernas "Schweizerhof". Tā dibināta 1845. gadā. Greznā viesnīca atrodas pašā Lucernas ezera krastā, pie promenādes, bet fonā tai redzami Alpi un pilsētas panorāma. Viesnīcas ēka ir arhitektūras piemineklis un jau kopš 1861. gada pieder Hauzeru ģimenei.

Foto: Publicitātes foto

"Schweizerhof" ir pieczvaigžņu viesnīca, kurā ir 101 elegants numuriņš. Ēka 2014. gadā renovēta. Tajā ir divi augstākās klases restorāni, kas piedāvā šveiciešu un Vidusjūras virtuvi.

Foto: Publicitātes foto

Lucernā ik gadu notiek vairāki festivāli, un šī tiek dēvēta par Lucernas festivālu viesnīcu, jo uzņem gan to māksliniekus, gan viesus, kā arī organizē "after party" pasākumus. Populārākie Lucernas festivāli ir "Blue Balls Festival, "Lucerne Blues Festival", "Zaubersee - Russian Music Lucerne", "Retro Festival" un "World Band Festival", teikts viesnīcas mājaslapā.

Foto: Publicitātes foto

Pati Lucerna ir klasiska un burvīga Šveices pilsēta ar brīnišķīgu arhitektūru un skaistiem parkiem. Pilsēta atrodas Fīrvaldšteterezera jeb Lucernas ezera krastā. Pilsēta dibināta aptuveni pirms astoņiem gadsimtiem, un tajā apskatāms vecākais slēgtais tilts Eiropā – Kapellas tilts (Kapellbrücke), kas celts 14. gadsimtā.

Turklāt līdz ar seno arhitektūru Lucerna piedāvā arī pastkartēm līdzīgo, klasisko Šveices kalnu ainavu – to ieskauj sniegotām cepurēm rotāti klinšaini milži ar zaļām pļavām nogāzēs, kurās ganās "Milka" gotiņas un aitas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!