Foto: Publicitātes foto

Naktsmāju rezervācijas portālā Airbnb.com var atrast gan ierastos dzīvokļus un mājas, gan arī pavisam neparastas apmešanās vietas – sākot ar Hobitu namiņiem un beidzot ar jurtām, gliemežvāka formas mājām, dzīvojamajām laivām Eifeļa torņa pakājē un daudz ko citu. Izrādās, ka pats populārākais izīrējamais īpašums šajā portālā ir nevis kāds moderns dzīvoklis metropoles centrā, bet gan neliels namiņš, kas izskatās pēc sēnes un atrodas Kalifornijas mežā, ASV.

Foto: Publicitātes foto

Sēņu namiņš jeb kupolmāja (Mushroom Dome) atrodas Aptosā, Kalifornijā. Viss sācies ar paštaisītu namiņu, kur izmitināt īpašnieku draugu, kas zaudējis mājas, bet pēc tam tā kādu laiku stāvējusi pamesta, līdz 2009. gadā atkal atdzimusi, nu jau kā izīrējama naktsmītne, raksta The Daily Mail.

Īpašums, kas Airbnb.com izlikts pirms setiņiem gadiem, šajā vietnē saņēmis visaugstāko novērtējumu no saviem viesiem – piecas zvaigznes. Naktsmītne atrodas mežā, un to ieskauj plašs īpašums. Netālu ir arī pludmale, kas šo padara par ideālu apmešanās vietu tiem, kas vēlas baudīt mieru. Namiņā ir visas ērtības – platekrāna televizors ar DVD (bet bez TV pieslēguma), bagātīgi aprīkota virtuve, vannasistaba, dabai draudzīgas labierīcības un citas ērtības. Portālā publicētajā sludinājumā par šo īpašumu un tā piedāvājumu teikts, ka naktsmītnē viesiem nodrošināti arī dvieļi, gultasveļa, šampūns, fēns un viss cits. "Ņemiet vērā, ka vannasistabai ir zemi griesti, tāpēc, ja esat garāks par diviem metriem, šeit būs jāpieliecas," teikts sludinājumā. Viesiem šeit būs jāuzkāpj pašā kupolā, jo tieši tur atrodas guļamistaba. Savukārt terase izbūvēta, atbalstoties koku zaros.

Foto: Publicitātes foto

Viena nakts šajā mājiņā maksā 108 eiro. Tajā vienlaicīgi var apmesties trīs viesi, turklāt arī viņu dzīvnieki šeit ir laipni gaidīti. Kā liecina rezervāciju kalendārs portālā Airbnb.com, martā un aprīlī visi datumi jau ir aizņemti, bet maijā vēl ir dažas brīvas dienas, kad tur var apmesties.

Pērn, 2015. gadā, gandrīz visu laiku šis namiņš bijis aizņemts – brīvas bijušas vien trīs gada dienas, kad tur neviens nav apmeties. Sludinājumā teikts, ka tiem, kas šeit vēlas apmesties vasarā, jāveic rezervācija vismaz piecus līdz sešus mēnešus iepriekš.

Sēņu mājiņu izīrē 65 gadus vecā skolotāja Kitija Marša (Kitty Mrache). "Daudzi sapņo par nakšņošanu mūsu kupolmājā. Tam piemīt neparastā skaņas īpašība – tas, ko čuksti vienā pusē, atbalsojas otrā. Daudzi viesi šurp brauc, lai tiktu prom no ikdienas trokšņa un ļaužu pūļiem," NBC News stāstīja Marša.

Vairāk informācijas šeit. www.airbnb.co.uk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!