Foto: DELFI
Tikko sākusies jaunā kruīza kuģu sezona Rīgas ostā, un jau tagad rīdzinieki un visi, kas ierodas Rīgā, šķērsojot Daugavu, vai ik dienas redz milzu kuģus, kas pietauvoti piestātnē pie Vanšu tilta. Kopā šosezon paredzēti 87 kruīzu ienācieni Rīgas ostā. 16. maijā pie Vanšu tilta piestāja kompānijas MSC kuģis "Magnifica".

Pēc kruīzu kompānijas pārstāvju Latvijā "Baltic GSA" ielūguma arī "TurismaGids" bija iespēja paviesoties uz šī kruīza kuģa.

Foto: DELFI

Šis kuģis MSC kruīzu kuģu flotē ir kopš 2010. gada. Tā tonnāža ir 95 128 tonnas, bet daudz vairāk parastam cilvēkam izteiks tas, ka kuģim ir 16 stāvi, no kuriem 13 ir pasažieru klāji – 1259 kajītes.

Foto: DELFI

Šis peldošais milzis var uzņemt 3223 pasažierus, bet viņus apkalpo 1038 apkalpes locekļi.

Foto: DELFI

Uz kuģa ir pieci restorāni un 12 bāri, kā arī dažādas izklaides iespējas – 4D kino, teātris ar 1200 sēdvietām, "Aurea Spa".
Foto: DELFI

Tāpat uz kuģa ir arī dažādas iespējas sportiskām aktivitātēm tiem, kas vēlas izkustēties, ceļojot pa jūrām – tenisa korti, futbola laukums, minigolfs, boulings, biljards, baseini un fitnesa zāle.

Foto: DELFI

MSC jeb "Mediterranean Shipping Company" ir itāļu ģimenes uzņēmums, kura dibinātājs ir Žanludži Aponte. Apontes ģimene ar jūru un kuģošanu saistīta jau kopš 17. gadsimta. Pašlaik MSC ir 4. lielākā kruīzu kompānija pasaulē un lielākā privātā kruīzu kompānija, kam pieder 12 kruīzu kuģi. Paredzēts, ka šovasar tiem pievienosies vēl divi jūras milži – "MSC Meraviglia" ar 5700 pasažieriem un "MSC Seaside" ar 5179 pasažieriem, kas pirmo ceļojumu veiks decembrī.

Lūk, kā izskatās uz kompānijas kuģa "Magnifica", kas ieradās Rīgā no Klaipēdas, tālāk dodoties uz Tallinu un Helsinkiem. Šim kuģim Rīgas ostā šovasar paredzēts ienākt vēlreiz 27. maijā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!